mně to právě není jedno. chci aby máslové sušenky byly z másla.Tigra píše:Máslové sušenky je tradiční typ pečiva. Pochybuju, že někdy se průmyslově vyráběly z másla. Ale to je jedno.
derad píše:mně to právě není jedno. chci aby máslové sušenky byly z másla.Tigra píše:Máslové sušenky je tradiční typ pečiva. Pochybuju, že někdy se průmyslově vyráběly z másla. Ale to je jedno.
derad píše:u máslových sušenek nechci číst složení, abych zjistil, jestli jsou z másla. chci, aby byly z másla, když je pojmenovali máslové.
Tigra píše: Stejně tak štika na másle je štika bez strouhanky na oleji, protože na másle se nesmaží.
Tigra píše:Používáte špatnou logiku. Jasně, že na másle se smaží, i když ono už se to nejmenuje máslo, ne? Ale každá štika bez strouhanky, i když se usmaží na oleji nebo na Ramě, bude prostě štika na másle.
Tigra píše:Díky, že jsi mi to vysvětlila.
molie píše:Kupodivu nikdo nečeká, že "krabí tyčinky" jsou z krabů, ...
molie píše:Tigra píše:Díky, že jsi mi to vysvětlila.
Dělej si srandu z někoho jiného.... Jsem Ti to nevysvětlovala. Ty to víš. Zajímá mne pohled, kde je ta hranice. Tak co je pro Tebe přídavné jméno označující kvalitu surovin? "Mandlové sušenky" musí být z mandlí? "Žloutkové věnečky" ze žloutků? Kolik? 1 žloutek na kilo mouky?
Kupodivu nikdo nečeká, že "krabí tyčinky" jsou z krabů, ale čokoládová poleva by aspoň měla o čokoládě slyšet?
Je vůbec nějaké přídavné jméno, které kvalitu a původ surovin jasně určuje?
BTW na Cuketkovi byl dlouhý spor o to, zda "svíčková pečeně" musí být jen ze svíčkového masa. Hezké čtení.
GeneHawkins píše:molie píše:Kupodivu nikdo nečeká, že "krabí tyčinky" jsou z krabů, ...
Korwa jak to? Já jo!!!
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot], Seznam [Bot] a 176 návštěvníků