Já už vím, že ty vtipy "dejte mi kakao a dvě housky, nemáte kakao, tak mi dejte kakao a rohlík" jsou pravdivé. Stála jsem v Globusu ve frontě v cukrárně na kafe. Předběhla se baba, že se chce "jen zeptat". Obsah dotazu zněl jak dlouho dopředu se objednávají dorty. Ale než se k tomu dobraly s prodavačkou, proběhlo toto (podotýkám, že těhotná prodavačka poněkud omdlévala, přesto byla hrozně asertivní, a ve frontě, kterou baba předběhla, funělo asi 40 nasraných zákazníků s vozíkama plných dárků v zimních bundách).
"Jak dlouho dopředu se musí objednat dort na Vánoce
"Tři dny"
"A jak dlouho dopředu se musí objednat dort, když ho chci na Štědrý den
"Tři dny."
"I ten jahodový?"
"Ano, jahody, maliny, nic není problém. Tři dny, nashledanou." a otočila se k dalšímu zákazníkovi.
"Ale já myslím...ty jahody takové s tím..."
"Všechno, co máme vystavené, objednáváme do tří dnů."
"Ale já myslím tam je takové to...já vám to ukážu." prodavačka teda odchází s babou na druhý konec, tam je to takové velké, tam podiskutovaly o jahodách a vrací se. Prodavačka zpátky za kasu, baba jak přilepená magnetem z druhé strany pultu.
Prodavačka na dalšího zákazníka "Prosím, co si přejete?"
"Takže tři dny?"
"Áno, tři dny!"
"Tři dny i když je to na Štedrý den a je to ten jahodový s tím..."
"Ano, nashledanou....takže vy byste si dal kávu a něco k tomu?" a babu ignoruje. Baba ještě postává u pultu, pokyvuje se pro sebe "tři dny", pak se šla ještě podívat na ten dort s jahodama a takovým tím a teprve potom vypadla. Dlužno podotknout, že baba nebyla důchodkyně ano nějaký sociál, byla to tak pětapadesátiletá, upravená ženská, taková typická učitelka nebo účetní. Asi spíš ta učitelka.

Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.