Kuchyňský robot Kenwood

Vše kolem stavby, bydlení, nábytku a hobby

Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » pon 07. pro 2015 11:54:42

Rozhodla jsem si nadělit kuchyňského robota. Kdybyste někdo měl v plánu koupit si / koupit někomu podobný dárek, tak pár poznámek k nákupu a později sem přidám zkušenosti, až ho víc otestuji.
Vždycky se mi libil Kitchen Aid, pro přečtení spousty recenzí, které ho porovnávaly s Kenwoodem, to jasně vyhrál Kenwood, za nižší cenu podle mne nabízí lepší kvalitu, prostě jsem oželela možnost volby barvy a "děsně cool retro design", co je k vidění po různých food blozích. No stejně nejsem natolik blond, abych chtěla růžový:
2015-01-06-12-14-34-680-680-12-5KSM150PSEPK.jpg

https://www.vasekuchyne.cz/kuchynske-roboty/
Pro zájemce se pokusím ty srovnávací recenze zpětně dohledat a přidat na ně odkaz.

Mám Kenwood Major Titanium KMM025:
1000.jpg


Včera jsem pekla bábovku a dort. Už teď je jasné, že budu dokupovat druhou nerezovou míchací mísu, protože na těsto typu "ušleháme žloutky s cukrem a máslem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků" by prostě bylo fajn mít 2 mísy. Podívám se, jestli není někde k mání z druhé ruky, na ní není, co by se rozbilo. Ostatní příslušenství moc dokupovat nechci, mám samostatný elektrický mlýnek na maso a malý ponorný mixer s možností sekat třeba ořechy v malé připojené misce.
V ceně byl skleněný mixer, pro ten moc využití nevidím, možná časem přijdu na to, k čemu by mi byl.
Bála jsem se, jak si poradí se zpracováním malého množství těsta, zatím to vypadá, že metly dosáhnou všude a není problém.
Metly se upevňují velmi jednoduše, mísa taky, ovládání pochopí každý i bez návodu.
Objednala jsem si přes net zaslání knížky receptů (zdarma), česky ji teda nemají, ale to je mi jedno. Případně sem vyzkoušené recepty přeložím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod Lenka » pon 07. pro 2015 12:11:03

Super. Já po něm toužím už dlouho, ale asi si ho nikdy nekoupím. Prostě to využití by bylo minimální. Já peču tak patnáctinu toho, co ty. Ale jen pro zajímavost: kromě mísy to tělo je obalené plastem?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10157
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » pon 07. pro 2015 12:45:12

Vsechno je kov, i to telo. Smaltovany / lakovany.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod derad » pon 07. pro 2015 13:03:50

kdy bude ochutnávka?
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 17062
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » pon 07. pro 2015 13:07:56

derad píše:kdy bude ochutnávka?

Co mam upect?
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » pon 07. pro 2015 20:14:43

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod derad » pon 07. pro 2015 20:21:46

cokoliv, my sežerem všechno :)
Meringue vypadá sqěle :tu
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 17062
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » pon 07. pro 2015 22:08:10

Já si takhle posunuji hranice. Zkouším, co jsem ještě nikdy nezkusila... teď lemon curd, meringue. V plánu mám macarons, víc prozkoušet odpalované těsto = upéct Paris - Brest:
http://www.joyofbaking.com/ParisBrest.html
A mám učebnici francouzského cukrářství. No co, něčím se bavit musím. ;)
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod minka » stř 09. pro 2015 1:12:34

Molie - já bych druhou mísu nekupovala, mám taky Kenwood a při podobných těstech na to jdu od konce - nejdřív ušlehám tuhý sníh, vyklopím ho na hluboký talíř, do mísy vrazím vejce atd. a pokračuju v přípravě těsta, sníh pak při malých otáčkách přidám. Ale jestli máš velkou kuchyň a dost místa ve skříňkách, tak proč ne. Ten dort Meringue někdy zkusím - to musí být dobrota - Lemon Curd dělám a na zakázané svátky byl švagrovou vyžádán, coby jedlý dárek :nv
minka
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 10. úno 2015 19:09:15

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » stř 09. pro 2015 8:23:47

minka píše:Molie - já bych druhou mísu nekupovala, mám taky Kenwood a při podobných těstech na to jdu od konce - nejdřív ušlehám tuhý sníh, vyklopím ho na hluboký talíř, do mísy vrazím vejce atd. a pokračuju v přípravě těsta, sníh pak při malých otáčkách přidám.

Tenhle postup jsem zkoušela v neděli, dá se, ale jsem perfekcionalistická koza. :D
minka píše:Ten dort Meringue někdy zkusím - to musí být dobrota - Lemon Curd dělám a na zakázané svátky byl švagrovou vyžádán, coby jedlý dárek :nv

Za mne: na ten dort se vykašli. Je to šílená práce a výsledek je sice chutný, ale... sněhové pláty se rozmočí pařížskou šlehačkou, takže vznikne čokoládový kopec se žlutými proužky, ukrojit vzhledný kus se dá jen těžko. A pokud do toho půjdeš, pak čokolády do pařížské šlehačky rozhodně méně.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod minka » stř 09. pro 2015 16:17:18

molie píše:Dneska peču tohle:<br abp="938">http://kitchenette.cz/clanek/97-cokoladovo-citronovy-meringue

No podle času vložení příspěvku ( 19.14 ) jsi ho teda chystala na druhý den ? Tak to se opravdu rozmočil, v rcp na konci se píše, že po cca 3 hod chlazení se může servírovat, tak to by se ještě dal krájet :e? já tyhle sněhové záležitosti miluju - v cukrárně mi ke štěstí stačí obyčejný bezé ježek ;) no pouvažuju, ale letos to nehrozí - ZS klepou na dveře...
minka
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 10. úno 2015 19:09:15

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » stř 09. pro 2015 18:32:22

minka píše:
molie píše:Dneska peču tohle:<br abp="938">http://kitchenette.cz/clanek/97-cokoladovo-citronovy-meringue

No podle času vložení příspěvku ( 19.14 ) jsi ho teda chystala na druhý den ? Tak to se opravdu rozmočil, v rcp na konci se píše, že po cca 3 hod chlazení se může servírovat, tak to by se ještě dal krájet :e? já tyhle sněhové záležitosti miluju - v cukrárně mi ke štěstí stačí obyčejný bezé ježek ;) no pouvažuju, ale letos to nehrozí - ZS klepou na dveře...

Skladala jsem to az druhy den asi 3.5 - 4 hodiny pred krajenim.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod minka » stř 09. pro 2015 21:37:29

Tak to zkoušet nebudu - ale vypadá hodně žravě :nv
minka
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 10. úno 2015 19:09:15

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » čtv 10. pro 2015 0:04:06

Jo, podle fotek u receptu hodně dobrý, můj výsledek taky celkem fotogenický. Ale podle mne to je přeslazená splácaná hrouda, co za to úsilí nestojí. Nakonec to sice všichni chválili, ale to jsou kolegové, co v Belgii i kakao na pití kupovali už hotové v tetrapacku, jen to ohřát, a doma tam skoro nikdo nepeče. Tam jde uspět i s buchtou z prášku.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » úte 15. pro 2015 13:13:43

Vcera dalsi testovani, 2x trene testo, s tou fleximetlou to jde super. Nevim, jestli je v cene u vsech Kenwoodu, pokud ne, urcite bych doporucovala dokoupit.
Zatim jsem pouzila jen slehaci metlu a tu flexi.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » čtv 17. pro 2015 0:01:42

Největší ohlas měl dnes Carrot cake – původně Jamie Oliver:
Troubu předehřát na 180C (horkovzdušnou na 160C).
Dortová forma 26 cm: dole vyložit pečícím papírem (přivřu ho tam obrubou), u nepřilnavé boky vymazat máslem, nerez vymazat a vysypat.
250 gramů karotky nastrouhat, půl nahrubo a půl najemno.
Usekat 200 gramů vlašských ořechů, v mixéru, takže část bude dost najemno a největší kousky tak 8mm (?)
Smíchat v míse usekané vlašské ořechy, 170 gramů mouky (hladká, dávám půlku špaldové), 1 prášek do pečiva a koření (používám koření na Speculoos z Belgie, je víc výrobců, složení se liší; Jamie v originále požívá jednu navršenou čajovou lžičku skořice, špetku drceného hřebíčku, špetku mletého muškátového oříšku, půl čajové lžičky mletého zázvoru; Speculoos obsahuje i anýz, kardamon, koriandr, pepř…)
250 gramů změklého másla + 5 žloutků + 250 gramů cukru (používám třtinový, středně tmavý, ne příliš hrubý) třít, než to bude „pale and fluffy“. Přidat postupně strouhanou kůru a šťávu z jednoho biopomeranče (nebo kůru z jednoho biocitrónu a šťávu z pomeranče). Vmíchat mrkev. Přidat mouku a spol., pokud bude výsledná směs moc hustá, naředit trošku mlékem, aby šlo následně lehce vmíchat tuhý sníh z 5 bílků. Výslednou směs nalít / nacpat do formy.
Péct (ve formě 26 cm) asi 30 minut, než bude vpíchnutá špejle suchá. Menší forma = vyšší vrstva = péct déle.
Navrch (až po úplném vychladnutí dortu) namazat citronové mascarpone, tohle je dávka na dort 26 cm, Jamie má na vyšší korpus méně: 500 gramů mascarpone, 125 gramů Philadephia, pár lžic bílého jogurtu, asi 120 gramů moučkového cukru, kůra ze dvou biocitronů a šťáva z nich… tady je to vážně dle chuti, v podstatě jde měnit dle vlastní úvahy a po ochutnání doladit (upravit množství, aby byla nižší/ vyšší vrstva, použít místo jen mascarpone směs mascarpone a ricotty / mascarpone a jogurtu, ubrat / přidat cukr, citrony nejsou nikdy stejně velké…).
Krém posypat strouhanou kůrou z biocitronu.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » sob 07. kvě 2016 23:16:15

Moje příspěvky na téma Kenwood se nějak přesunuly do Varné diskuse. Tak sem už jen přidám Kenwood - shrnutí po pár měsících: pokud pečete, máte doma na něj místo a cena vám nevadí, jděte do něj, hodně pomůže. Měla jsem nedávno možnost zkusit i KitchenAid, je to designová kravina pro barbíny a spol. Vyšší cena, horší kvalita.
Druhou nerezovou mísu jsem nakonec dostala jako dárek, patřila původně ke Kenwoodu starému 35 let, co už 5 let nefunguje... jo, vážně běžel 30 let. Mísa je plně kompatibilní, zkusila jsem použít i metly, ty jsou bohužel užší a použít do mého Kenwoodu 2015 nejdou. Možná pasují do nižší řady Kenwoodu, to nemám jak zkusit.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Kuchyňský robot Kenwood

Příspěvekod molie » ned 08. kvě 2016 17:55:30

Asi je to tady zbytečné nabízet, ale kdybyste znali někoho, kdo využije ty metly, jsou k dispozici.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14946
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25


Zpět na Stavba, bydlení a hobby a životní styl

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštěvníků

cron