bradhal píše:Je to prvotní řešení, co nás napadlo. Připomínky beru, klidně to sem hrň (hrňte).
Troubu bych chtěla s vozíkem (po přečtení x diskuzí včetně místní). Myslela jsem že kdyby byla nahoře, že bych měla lepší přístup, než se k ní pořád sklánět dolů. Ale to se dá přesunout.
Vyzkoušej to někde - podle mně ten vozík pro troubu do výšky není moc vhodny, je udělaný právě na koukání ahora.
Pod sporákem bych měla radši šuplíky na hrnce než troubu, nemám ráda, když teď stojím u vaření a sálá na mě horko z trouby. Taky se mi líbí myšlenka mít trouby dvě, jednu normální velikosti a druhou menší, poloviční, ne na nahřívání talířů, ale na jeden plech.
Nevím, co máš za troubu teď, ale já jsem měla Siemens (nerez) a ta byla absolutně studená. Měla silná dvířka - ty dvířka jsou v podstatě tlusté sklo+plech zvenku a plech zevnitř, to teplo zůstávalo uvnitř (dokonce ani dodnes nevím, kam se odpařovalo - neměli jsme tam nikde větrací mřížku a zapomněli jsme se kuchyňářů zeptat. Možná se tam dodnes kumuluje a za 10 let tam bude kulový blesk). Nevím, možná jsme měli vývod do komína digestoře?
Z rohu se s vodou snažím dostat. Dřez by měl být mimo roh, do toho bych dala jen tu část s odkapem případně ten druhý dřez. Ale zase bych ho asi spíš použila na ten odkap nebo naskládání nádobí před nastrkáním do myčky, nevím.
I to je moc, jak před ten roh něco postavíš, tak je k ničemu. Možná kdyby se tam trvale umístil nějaký šikovný odkapávač, ale zase ti tam bude kapat voda z toho nádobí....nádobí strkáš rovnou do myčky, jestli jsi trochu pořádná (víc, než my), na špinavé nádobí nepotřebuješ dřez.
Roh skříní asi nezastavím, to si neumím představit jak.
Já tady nemám ségry kuchyně fotky, až se vrátím domů, vyhrabbala bych to možná. Ale na L. to tak určitě taky někdo měl. Měli tam z jedné strany roletku až k lince, z druhé strany to byla prostě deska.
Navíc jsem podědila půltový mrazák, tak zvažuju, jeslti ho využít nebo dat do sběrných surovin.
Zjisti spotřebu a zvaž to, ať vás to nesežere.
Proč tam vůbec něco dávat - protože všechny ženský okolo chodí, že mám rozdělit kuchyň a jídelnu (v lepším případě skříňkou, ty, co radí bar, nerez tyč a vysoké židličky ani neposlouchám). Teoreticky tam klidně může být nějaký "pojízdný servírovací stolek", který si budu posunovat jak je potřeba.
Varnou desku tam nechceš?
Jinak k tomu oddělení - já nevím, máš obývák úplně zvlášť (taky budu mít - podmínka!!! - kočky a děcka za prdelí v kuchyni jsou na zabití!!), podle mně se to odděluje proto, abys z obýváku - klidové zóny - neviděla do pracovní, chaotické a rozbordelované zóny. Jenomže jestli tam budeš mít "jen" jídelnu a neplánuješ ji mít jako posvátné místo rodinných session s plátěnými ubrousky a stříbrnými příbory, tak se mi nezdá důležité to mít oddělené. U našich se sedí přímo v kuchyni, v panelákách se taky sedávalo na takových těch rohových lavicích v kuchyni a nijak to nepřekáželo provozu kuchyně ani jídelny. Já bych to nechala klidně dohromady, aspoň tím nebudeš zbytečně zmenšovat prostor - Máš to 3x2,5 metru, to není moc velké a zbytečně podle mně doprostřed nastražuješ překážku.
A ještě bych pouvažovala (já už jsem uvažovala) o rohové lavici. Ten trend je mít to totálně odlišné od paneláku, takže rohové lavice jsou zavrženy do pekla a nesmí se o nich ani promluvit, ale podle mně to bylo perfetní řešení jak z pohledu místa, tak pohodlí (široké prdele, víc lidí, děcka sebou).
Samozřejmě, že nebude vypadat jako ta červenokoženková+lamino hrůza z paneláku 80.let, ale třeba masivní dřevo nebo dýha, jednoduchý tvar a režné čalounění + 2-3 židle by byly super řešení. Navíc tím přiraŽEním do rohu získáš uprostřed místo, buď pro tu skříňku, anebo jen tak, pro vzdušný prostor. A dá se na tom i schrupnout, než se upeče buchta.
Vsadím se, že za pár let, nebo spíš měsíců, se ty lavice objeví (jsem vizionář - vzpomeňte na moji červenou stěnu
a bílé zdi v baráku).
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.