Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » úte 14. črc 2015 17:00:22

Kohant píše:Von tam píše že se horkým rozpustí mastnota z povrchu buřtů a pak je všechno od ní poblemcaný když to vychladne.

To je pravda pro horky octovy lak, ale ten lak, co pouziva nadja, stejne vsechno oblemca... A rekla bych, ze ho neni tolik, aby cibuli uplne sparil.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » úte 14. črc 2015 17:12:14

Jako nic proti oblemcani, ted nadjin recept se mi libi a uvazuji o vyzkouseni. :)
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod nadja » úte 14. črc 2015 17:17:36

Cibule nemá šanci se rozpařit ani jinak znehodnotit, protože ji narvu do rozříznutých špekáčků. Když vecpu 4-5 ks do sklenice, tak se ten nálev vychladí tak rychle, že špekáčky tuk nepustí. A oblemcané to je, ale tou matlou. :-D
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19691
Registrován: pon 17. lis 2008 9:49:46

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 14. črc 2015 17:27:20

To bude stejně, když to necháš na teple.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » úte 14. črc 2015 18:58:45

Mně chutná zpocená cibule. Takže všude, kde se dá, ji trochu prosolím a chvíli počkám.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40390
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 14. črc 2015 19:06:03

Když půjdeš někde kolem kebabu, popros Turka, ať ti dá do ubrousku trochu té jejich drcené papriky se solí, co dávají do cibule. to je ráj!
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » úte 14. črc 2015 19:10:04

To už si pod to dám i ten kebab.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40390
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 16. črc 2015 7:00:42

Friday píše:Mně chutná zpocená cibule. Takže všude, kde se dá, ji trochu prosolím a chvíli počkám.

Já používám pár kapek vinného octa - je pak parádně křehká , šťavnatá a sladká.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 27. pro 2015 12:33:25

Nevíte někdo o nějakých dobrých sardinkách v hořčici? Koupila jsem si v Tescu ty jejich a v Lidlu taky ty jejich a ta omáčka je taková spermatoidní, barvu, vůní, chutí i konzistencí, rozhodně to hořčici ani nepřipomíná.
Nějaké tipy v ČR, DE a okolí?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » ned 27. pro 2015 13:21:41

Jako nouzovku si něco takového občas kupuju v Albertu. Ale tam je to herynek.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40390
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 21. dub 2016 9:08:24

Tigra píše:Buřty na pivě

Tak především: žádné buřty, ale dobré moravské klobásy; buřty jsou vynález Pražáků, to se nedá; ale můžou být i kvalitní párky.

Do menší zapékací misky ¨:
1. nakrájím tak 1-2 větší cibule - je úplně jedno, na jak velké kusy, rozvaří se
2. na to naskládám tak 5 cm dlouhé kusy klobás
3. na to vyklopit plechovku rajčat (kostky) - né kečup, to zas ti Pražáci
4. na to 1-2 kapie červené nebo zelené
5. na to nalít pivo tolik, aby to šlo později zamíchat
NESOLIT, NEKOŘENIT - když je dobrá uzenina, tak to můžete jedině pokazit.

Kouzlo je v technologii pečení:
Peče se to na 150 tak dlouho, až se skoro vypaří pivo - co zůstalo ve flašce se postupně doleje; míchá se to až když paprika nahoře je opečená - černé okraje, potom vždycky jen aby ty klobásy neohořely. Čím víc tam toho bude opečeného, tím lepší bude omáčka.
Jakmile se pivo vypaří a zůstane jen tak na půl prstu omáčky, tak se doleje miska půllitrem vody a nechá se to vypéct, aby byla omáčka hustá a nebyly v ní zřetelné kusy cibule.
Z toho zkušená kuchařka pozná, že se to peče tak 4 hodiny, i dýl.

!! Nedolívejte víc piva, než půllitr, bylo by to hořké.


Včera mi bylo na nic z toho, že furt žereme maso. Tak dnes na oběd fazolovka jen s bramborem a konzervou naložených rajčat a pěkně bez klobásy. A přitom celý den myslín na Tigřiny buřty na pivě...
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 10:19:53

lenka píše:
Tigra píše:Buřty na pivě

Tak především: žádné buřty, ale dobré moravské klobásy; buřty jsou vynález Pražáků, to se nedá; ale můžou být i kvalitní párky.

Do menší zapékací misky ¨:
1. nakrájím tak 1-2 větší cibule - je úplně jedno, na jak velké kusy, rozvaří se
2. na to naskládám tak 5 cm dlouhé kusy klobás
3. na to vyklopit plechovku rajčat (kostky) - né kečup, to zas ti Pražáci
4. na to 1-2 kapie červené nebo zelené
5. na to nalít pivo tolik, aby to šlo později zamíchat
NESOLIT, NEKOŘENIT - když je dobrá uzenina, tak to můžete jedině pokazit.

Kouzlo je v technologii pečení:
Peče se to na 150 tak dlouho, až se skoro vypaří pivo - co zůstalo ve flašce se postupně doleje; míchá se to až když paprika nahoře je opečená - černé okraje, potom vždycky jen aby ty klobásy neohořely. Čím víc tam toho bude opečeného, tím lepší bude omáčka.
Jakmile se pivo vypaří a zůstane jen tak na půl prstu omáčky, tak se doleje miska půllitrem vody a nechá se to vypéct, aby byla omáčka hustá a nebyly v ní zřetelné kusy cibule.
Z toho zkušená kuchařka pozná, že se to peče tak 4 hodiny, i dýl.

!! Nedolívejte víc piva, než půllitr, bylo by to hořké.


Včera mi bylo na nic z toho, že furt žereme maso. Tak dnes na oběd fazolovka jen s bramborem a konzervou naložených rajčat a pěkně bez klobásy. A přitom celý den myslín na Tigřiny buřty na pivě...

Dekuji za inspiraci, udelam je na pondeli do prace na obed.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 21. dub 2016 10:21:30

Co použiješ jako buřty? Já jsem dodnes myslela, že to jsou kvalitní špekáčky, jenže Tigra píše moravská klobása. A to zas nevím já, co to je.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 10:29:09

lenka píše:Co použiješ jako buřty? Já jsem dodnes myslela, že to jsou kvalitní špekáčky, jenže Tigra píše moravská klobása. A to zas nevím já, co to je.

Pujdu do farmarske prodejny a k memu reznikovi, uvidim, co bude v nabidce. IMHO kvalitni burty z masa musi taky dopadnout dobre.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » čtv 21. dub 2016 15:39:17

Nedopadnou. To je recept na klobásy. Buřty si utopte.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 16:35:05

Ja se necham prekvapit.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » čtv 21. dub 2016 18:32:52

To je na chuti každého soudruha. Já bych to nedělala. Toto je můj vlastní vyladěný recept, který vychází z toho, že klobasy maji vlastní bohate koření, což buřty nemaji, ty jsou fadni, plus jsou z masa a ve strivku, které se opeče. Buřt se takto neopeče. Navíc burt je příliš mastny, v moravských klobásach je víc masa než speku. Z burtu se nahoře na omacce udělá nechutná vrstva tuku, přičemž z burta pak zůstane třaslava hmota prilepena na tuhou slupku. Klobasa zůstane celá a zachová si tvar i chuť,
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 13:37:31

Je to v troubě. Moravskou klobásu žádný navštívený řezník neměl, koukala jsem na webu, že ji mají v Globusu, no tam se mi nechtělo jet, tu, co mají v DeBille, bych do pusy nevzala. Pokud správně hádám, myslela jsi tohle?
https://www.globus.cz/liberec/objednavk ... lobus.html
Příště zkusím tu klobásu, teď jsem použila 11 špekáčků z Naše maso (koupila jsem 12 a jeden skoro hned sežrala nastudeno), jsou krásně voňavé, chutné, sloupla jsem je. Papriku jsem dala nejdřív ogrilovat a zapařit, aby šla oloupat, nemám paprikovou slupku ráda. Přidala jsem tam lžíci Sambal Manis.
Ani to moc nepustilo tuk, ráno možná seberu nahoře tak maximálně lžíci?, až to bude ztuhlé.
Chápu, že z normálně prodávaných špekáčků to nemá cenu dělat, do toho bych nešla.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 24. dub 2016 14:25:11

molie píše:Je to v troubě. Moravskou klobásu žádný navštívený řezník neměl, koukala jsem na webu, že ji mají v Globusu, no tam se mi nechtělo jet, tu, co mají v DeBille, bych do pusy nevzala. Pokud správně hádám, myslela jsi tohle?
https://www.globus.cz/liberec/objednavk ... lobus.html

Nene, tohle vůbec ne...já nevím, jak to vysvětlit - prostě moravské klobásy jsou takové hodně kořeněné, dobře vyuzené klobásy s velkými kusy masa - ale ne fermentované, jako čabajky. Já nevím, pod jakým názvem by se to mohlo prodávat - moravské domácí? :e?
Takhle nějak to má vypadat:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Riskla bych tohle v Dolních Počernicích, neznám je, ale působí na mne dobře: http://www.zelenydvur.cz/biofarma/

Anebo tady je recept, zkus to, seš dobrodruh: http://www.vyuzeno.cz/2012/12/jak-delam ... na-morave/

A na framářské trhy nejezdí žádní Moraváci s klobásama? :e?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 14:47:37

Tigra píše:A na farmářské trhy nejezdí žádní Moraváci s klobásama? :e?

Na Jiřáku jsem nikoho nepotkala, to už spíš maďarské.
Takové klobásy, co popisuješ, dělá občas můj strejda. Ale to bych možná radši sežrala samotné. A nemám jak se k nim teď dostat.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » ned 24. dub 2016 17:41:42

Aha, prostě klobásy. Ty jsou u každého řezníka tady, ale určitě i u vás. Já jsem myslela, že je to nějaký speciální druh. Ony občas jsouvidět i ty "moravské" - jsou takové bledé a po rozříznutí takové hodně světlé a docela dost tuku. Ty já nekupuju. Molii, jak dopadly špekáčky? Já bych předpokládala, že po několika hodinách vaření se rozpadnou.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 24. dub 2016 17:56:09

No prostě normální moravské klobasy. :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 18:49:19

lenka píše: Molii, jak dopadly špekáčky?

Byly v troubě asi 2,5 hodiny, pak už jsem jen dopékala "omáčku". Nerozpadly se, ale tohle vážně není klasický supermarketový špekáček, je to samé maso, žádná soja, žádný kuřecí separát. Vypadá a chutná to dobře.
Po Praze je jen pár obchodů, kde jsem ochotná koupit uzeniny, tohle je jedno z nich. A levné to teda není. Jejich párky jsem zkusila a není to pro mne úplný ideál, mají maso celkem nahrubo a prostě jsou moc masové. Divná stížnost, co? :D
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 21. srp 2016 7:42:24

“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » ned 21. srp 2016 10:02:15

U nás sezóna utopenců ještě nenastala.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40248
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 93 návštěvníků