Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » pát 06. čer 2014 7:18:50

Friday píše:Dá se utopit ještě něco kromě buřtů nebo hermelínů? Mám teď další distanční domácnost, tak by se mi hodilo něco založit a ujet.

Olomoucké tvarůžky (nezkoušela jsem) nebo romadur (jedla jsem v jedné hospodě a chutnalo mi to).
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » pát 06. čer 2014 10:17:25

Jakýkoliv sýr. Svého času jsem nakládala kostky sýrů: ementál, nivu, hermelín, romadur. Tvarůžky musejí být extra, protože ti jinak přehluší chuť všeho ostatního. Dobrá je mezi to vložená syrová cuketa a lilek.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » pát 06. čer 2014 19:46:31

Taťka topil ryby smažený ve strouhance jak řízek.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » pát 06. čer 2014 21:36:53

Pečenáče. hm.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod alexx » sob 07. čer 2014 7:51:12

Kohant píše:Taťka topil ryby smažený ve strouhance jak řízek.

To zní velice vulgárně. :D
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2800
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 03. srp 2014 10:36:12

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » ned 03. srp 2014 23:37:37

Byl nám doporučen okresní řezník, který vyrábí velmi vulgární a velmi chutné špekáčky. Velmi! :tu
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 16. pro 2014 10:57:44

Tigra píše:zaleju lákem, několikrát otočím, aby se uvolnily bubliny


Otočil jsem jednou. Po čtyřech dnech. Jdu dolejvat a to dost.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » úte 16. pro 2014 11:31:34

Kohant píše:
Tigra píše:zaleju lákem, několikrát otočím, aby se uvolnily bubliny


Otočil jsem jednou. Po čtyřech dnech. Jdu dolejvat a to dost.

Po čtyřech dnech jsme to my měli už skoro sežrané, nebylo třeba dolévat.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » úte 16. pro 2014 12:28:38

Jak vas ctu, dostala jsem na utopence chut. V nasi obedove restauraci je sice nemaji, ale dnesni nabidka jsou burty na pivu. To by taky slo.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 16. pro 2014 12:54:27

Taky je asi udělám, jako prostest proti cukroví.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 16. pro 2014 12:59:32

Já udělal dobré. Samé špekáčky, žádná zelenina.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » úte 16. pro 2014 13:19:52

Tak proto na tebe něco leze. Chybí ti cibule!
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 16. pro 2014 13:33:19

Bez zeleniny to je bez chuti.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 16. pro 2014 13:49:50

Cibuli a feferonky jo, to do zeleniny nepočítám. Svařil jsem ocet s vodou, solí, cibulí, listem a kuličkama. Špekáčky jsem prokládal tou cibulí a ještě syrovou co mi zbyla. Pak jsem to zalil lákem, zavřel a druhej den když jsem myl nádobí zjistil že všechno to koření zůstalo v konvici co jsem ho v ní svařoval.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 16. pro 2014 14:50:31

To tak nevadí, to se vylouhovalo. Ale ta zelenina do toho pouští další chutě a vůně. Hlavně takové ty voňavé věci, cibule, česnek, okurky s koprem, křen, houby...
A moje máma dělala s kyselým zelím - nandala ho dospod a teprve na to začala ládovat cibuli a buřty. Zalívala normálně octovým lákem. Taky skvělé.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 16. pro 2014 15:13:31

Já jsem začátečník. Okurky jsem dal taky. Plátek do každého utopence.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » pon 26. led 2015 9:27:41

No trošku to k těm utopencům ladí. Našla jsem recept, jak udělat ten naložený česnek s chilli, co mi chutná ve vietnamských bistrech:
http://www.vietfoodfriends.cz/uvarte-si ... rickami-21
Do toho půjdu.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod nadja » pát 10. črc 2015 16:10:29

1/2 kg buřtů
4 cibule
Lák svařit: 4PL octa, 4PL worchestru, 4PL kečupu, 4PL hořčice, 4PL oleje, 8PL vody, 1/2ČL soli, 1/2ČL pepře mletého, (kdo má rád ostřejší, přidat trochu tabasca nebo chilli papričku pokrájenou), vše svařit a nechat jen projít varem a stáhnout.

Utopence oloupu, nakrojím v polovině a vložím cibuli, popř. dle chuti pár proužků sterilované kapie. Utopence navrstvím do lahve, někdy přidám okolo i pokrájenou cibuli navíc a zaliju ještě horkým svařeným lákem. Necháváme vystydnout na lince a pak sklenice uzavřu a dám do lednice.
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19620
Registrován: pon 17. lis 2008 10:49:46

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » sob 11. črc 2015 14:08:08

nadja píše:1/2 kg buřtů
4 cibule
Lák svařit: 4PL octa, 4PL worchestru, 4PL kečupu, 4PL hořčice, 4PL oleje, 8PL vody, 1/2ČL soli, 1/2ČL pepře mletého, (kdo má rád ostřejší, přidat trochu tabasca nebo chilli papričku pokrájenou), vše svařit a nechat jen projít varem a stáhnout.

Utopence oloupu, nakrojím v polovině a vložím cibuli, popř. dle chuti pár proužků sterilované kapie. Utopence navrstvím do lahve, někdy přidám okolo i pokrájenou cibuli navíc a zaliju ještě horkým svařeným lákem. Necháváme vystydnout na lince a pak sklenice uzavřu a dám do lednice.

Jak dlouho necháváš odležet?
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod nadja » sob 11. črc 2015 14:45:09

Tak 5 dnů, to jsou nejlepší, ale při rychlé potřebě otevírám i druhý den.
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19620
Registrován: pon 17. lis 2008 10:49:46

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » ned 12. črc 2015 22:19:36

V nouzi jsem si v pátek utopila buřty okamžitě. Ale jen proto, že despota nevečeřel ...
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 14. črc 2015 9:49:25

nadja píše:... a zaliju ještě horkým svařeným lákem.

V utopencích jsem začátečník, dělám je podle receptu z Vaňkovo kuchařky a tam píšou že horkým ne tak teda nevím. Horkým jo?
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 14. črc 2015 10:01:01

Ja prevarenym vychladlym. Kdyz tam MAs nejakoy čerstvou zeleninu, tak to horke ti ji rozmatla a cibule ztrati jiskru. Dávám cuketu, cibuli, česnek a papriky.asi nalozim, když genius koupi cveky.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » úte 14. črc 2015 17:47:57

Von tam píše že se horkým rozpustí mastnota z povrchu buřtů a pak je všechno od ní poblemcaný když to vychladne.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot], Tbot a 1 návštěvník

cron