Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » úte 14. črc 2015 18:00:22

Kohant píše:Von tam píše že se horkým rozpustí mastnota z povrchu buřtů a pak je všechno od ní poblemcaný když to vychladne.

To je pravda pro horky octovy lak, ale ten lak, co pouziva nadja, stejne vsechno oblemca... A rekla bych, ze ho neni tolik, aby cibuli uplne sparil.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » úte 14. črc 2015 18:12:14

Jako nic proti oblemcani, ted nadjin recept se mi libi a uvazuji o vyzkouseni. :)
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod nadja » úte 14. črc 2015 18:17:36

Cibule nemá šanci se rozpařit ani jinak znehodnotit, protože ji narvu do rozříznutých špekáčků. Když vecpu 4-5 ks do sklenice, tak se ten nálev vychladí tak rychle, že špekáčky tuk nepustí. A oblemcané to je, ale tou matlou. :-D
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19620
Registrován: pon 17. lis 2008 10:49:46

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 14. črc 2015 18:27:20

To bude stejně, když to necháš na teple.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » úte 14. črc 2015 19:58:45

Mně chutná zpocená cibule. Takže všude, kde se dá, ji trochu prosolím a chvíli počkám.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » úte 14. črc 2015 20:06:03

Když půjdeš někde kolem kebabu, popros Turka, ať ti dá do ubrousku trochu té jejich drcené papriky se solí, co dávají do cibule. to je ráj!
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » úte 14. črc 2015 20:10:04

To už si pod to dám i ten kebab.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 16. črc 2015 8:00:42

Friday píše:Mně chutná zpocená cibule. Takže všude, kde se dá, ji trochu prosolím a chvíli počkám.

Já používám pár kapek vinného octa - je pak parádně křehká , šťavnatá a sladká.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 27. pro 2015 13:33:25

Nevíte někdo o nějakých dobrých sardinkách v hořčici? Koupila jsem si v Tescu ty jejich a v Lidlu taky ty jejich a ta omáčka je taková spermatoidní, barvu, vůní, chutí i konzistencí, rozhodně to hořčici ani nepřipomíná.
Nějaké tipy v ČR, DE a okolí?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Friday » ned 27. pro 2015 14:21:41

Jako nouzovku si něco takového občas kupuju v Albertu. Ale tam je to herynek.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38250
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 21. dub 2016 10:08:24

Tigra píše:Buřty na pivě

Tak především: žádné buřty, ale dobré moravské klobásy; buřty jsou vynález Pražáků, to se nedá; ale můžou být i kvalitní párky.

Do menší zapékací misky ¨:
1. nakrájím tak 1-2 větší cibule - je úplně jedno, na jak velké kusy, rozvaří se
2. na to naskládám tak 5 cm dlouhé kusy klobás
3. na to vyklopit plechovku rajčat (kostky) - né kečup, to zas ti Pražáci
4. na to 1-2 kapie červené nebo zelené
5. na to nalít pivo tolik, aby to šlo později zamíchat
NESOLIT, NEKOŘENIT - když je dobrá uzenina, tak to můžete jedině pokazit.

Kouzlo je v technologii pečení:
Peče se to na 150 tak dlouho, až se skoro vypaří pivo - co zůstalo ve flašce se postupně doleje; míchá se to až když paprika nahoře je opečená - černé okraje, potom vždycky jen aby ty klobásy neohořely. Čím víc tam toho bude opečeného, tím lepší bude omáčka.
Jakmile se pivo vypaří a zůstane jen tak na půl prstu omáčky, tak se doleje miska půllitrem vody a nechá se to vypéct, aby byla omáčka hustá a nebyly v ní zřetelné kusy cibule.
Z toho zkušená kuchařka pozná, že se to peče tak 4 hodiny, i dýl.

!! Nedolívejte víc piva, než půllitr, bylo by to hořké.


Včera mi bylo na nic z toho, že furt žereme maso. Tak dnes na oběd fazolovka jen s bramborem a konzervou naložených rajčat a pěkně bez klobásy. A přitom celý den myslín na Tigřiny buřty na pivě...
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 11:19:53

lenka píše:
Tigra píše:Buřty na pivě

Tak především: žádné buřty, ale dobré moravské klobásy; buřty jsou vynález Pražáků, to se nedá; ale můžou být i kvalitní párky.

Do menší zapékací misky ¨:
1. nakrájím tak 1-2 větší cibule - je úplně jedno, na jak velké kusy, rozvaří se
2. na to naskládám tak 5 cm dlouhé kusy klobás
3. na to vyklopit plechovku rajčat (kostky) - né kečup, to zas ti Pražáci
4. na to 1-2 kapie červené nebo zelené
5. na to nalít pivo tolik, aby to šlo později zamíchat
NESOLIT, NEKOŘENIT - když je dobrá uzenina, tak to můžete jedině pokazit.

Kouzlo je v technologii pečení:
Peče se to na 150 tak dlouho, až se skoro vypaří pivo - co zůstalo ve flašce se postupně doleje; míchá se to až když paprika nahoře je opečená - černé okraje, potom vždycky jen aby ty klobásy neohořely. Čím víc tam toho bude opečeného, tím lepší bude omáčka.
Jakmile se pivo vypaří a zůstane jen tak na půl prstu omáčky, tak se doleje miska půllitrem vody a nechá se to vypéct, aby byla omáčka hustá a nebyly v ní zřetelné kusy cibule.
Z toho zkušená kuchařka pozná, že se to peče tak 4 hodiny, i dýl.

!! Nedolívejte víc piva, než půllitr, bylo by to hořké.


Včera mi bylo na nic z toho, že furt žereme maso. Tak dnes na oběd fazolovka jen s bramborem a konzervou naložených rajčat a pěkně bez klobásy. A přitom celý den myslín na Tigřiny buřty na pivě...

Dekuji za inspiraci, udelam je na pondeli do prace na obed.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » čtv 21. dub 2016 11:21:30

Co použiješ jako buřty? Já jsem dodnes myslela, že to jsou kvalitní špekáčky, jenže Tigra píše moravská klobása. A to zas nevím já, co to je.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 11:29:09

lenka píše:Co použiješ jako buřty? Já jsem dodnes myslela, že to jsou kvalitní špekáčky, jenže Tigra píše moravská klobása. A to zas nevím já, co to je.

Pujdu do farmarske prodejny a k memu reznikovi, uvidim, co bude v nabidce. IMHO kvalitni burty z masa musi taky dopadnout dobre.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » čtv 21. dub 2016 16:39:17

Nedopadnou. To je recept na klobásy. Buřty si utopte.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » čtv 21. dub 2016 17:35:05

Ja se necham prekvapit.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » čtv 21. dub 2016 19:32:52

To je na chuti každého soudruha. Já bych to nedělala. Toto je můj vlastní vyladěný recept, který vychází z toho, že klobasy maji vlastní bohate koření, což buřty nemaji, ty jsou fadni, plus jsou z masa a ve strivku, které se opeče. Buřt se takto neopeče. Navíc burt je příliš mastny, v moravských klobásach je víc masa než speku. Z burtu se nahoře na omacce udělá nechutná vrstva tuku, přičemž z burta pak zůstane třaslava hmota prilepena na tuhou slupku. Klobasa zůstane celá a zachová si tvar i chuť,
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 14:37:31

Je to v troubě. Moravskou klobásu žádný navštívený řezník neměl, koukala jsem na webu, že ji mají v Globusu, no tam se mi nechtělo jet, tu, co mají v DeBille, bych do pusy nevzala. Pokud správně hádám, myslela jsi tohle?
https://www.globus.cz/liberec/objednavk ... lobus.html
Příště zkusím tu klobásu, teď jsem použila 11 špekáčků z Naše maso (koupila jsem 12 a jeden skoro hned sežrala nastudeno), jsou krásně voňavé, chutné, sloupla jsem je. Papriku jsem dala nejdřív ogrilovat a zapařit, aby šla oloupat, nemám paprikovou slupku ráda. Přidala jsem tam lžíci Sambal Manis.
Ani to moc nepustilo tuk, ráno možná seberu nahoře tak maximálně lžíci?, až to bude ztuhlé.
Chápu, že z normálně prodávaných špekáčků to nemá cenu dělat, do toho bych nešla.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 24. dub 2016 15:25:11

molie píše:Je to v troubě. Moravskou klobásu žádný navštívený řezník neměl, koukala jsem na webu, že ji mají v Globusu, no tam se mi nechtělo jet, tu, co mají v DeBille, bych do pusy nevzala. Pokud správně hádám, myslela jsi tohle?
https://www.globus.cz/liberec/objednavk ... lobus.html

Nene, tohle vůbec ne...já nevím, jak to vysvětlit - prostě moravské klobásy jsou takové hodně kořeněné, dobře vyuzené klobásy s velkými kusy masa - ale ne fermentované, jako čabajky. Já nevím, pod jakým názvem by se to mohlo prodávat - moravské domácí? :e?
Takhle nějak to má vypadat:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Riskla bych tohle v Dolních Počernicích, neznám je, ale působí na mne dobře: http://www.zelenydvur.cz/biofarma/

Anebo tady je recept, zkus to, seš dobrodruh: http://www.vyuzeno.cz/2012/12/jak-delam ... na-morave/

A na framářské trhy nejezdí žádní Moraváci s klobásama? :e?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 15:47:37

Tigra píše:A na farmářské trhy nejezdí žádní Moraváci s klobásama? :e?

Na Jiřáku jsem nikoho nepotkala, to už spíš maďarské.
Takové klobásy, co popisuješ, dělá občas můj strejda. Ale to bych možná radši sežrala samotné. A nemám jak se k nim teď dostat.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Lenka » ned 24. dub 2016 18:41:42

Aha, prostě klobásy. Ty jsou u každého řezníka tady, ale určitě i u vás. Já jsem myslela, že je to nějaký speciální druh. Ony občas jsouvidět i ty "moravské" - jsou takové bledé a po rozříznutí takové hodně světlé a docela dost tuku. Ty já nekupuju. Molii, jak dopadly špekáčky? Já bych předpokládala, že po několika hodinách vaření se rozpadnou.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Tigra » ned 24. dub 2016 18:56:09

No prostě normální moravské klobasy. :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 19:49:19

lenka píše: Molii, jak dopadly špekáčky?

Byly v troubě asi 2,5 hodiny, pak už jsem jen dopékala "omáčku". Nerozpadly se, ale tohle vážně není klasický supermarketový špekáček, je to samé maso, žádná soja, žádný kuřecí separát. Vypadá a chutná to dobře.
Po Praze je jen pár obchodů, kde jsem ochotná koupit uzeniny, tohle je jedno z nich. A levné to teda není. Jejich párky jsem zkusila a není to pro mne úplný ideál, mají maso celkem nahrubo a prostě jsou moc masové. Divná stížnost, co? :D
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod molie » ned 21. srp 2016 8:42:24

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Utopenci a vůbec taková vůlgární jídla

Příspěvekod Kohant » ned 21. srp 2016 11:02:15

U nás sezóna utopenců ještě nenastala.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35390
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot], Tbot a 1 návštěvník

cron