Pečení s medem

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » sob 26. dub 2014 10:34:41

Citronová jogurtová buchta
1 velký selský jogurt
1 kelímek (od jogurtu) polohrubé
2 vajíčka
1 vinný kámen/prdopeč
1/3 kelímku rozpuštěného medu
1 citron - nastrouhat kůru a vymačkat šťávu i s dužinou
1 frk vanilkového extraktu

Upéct na plechu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Kohant » sob 26. dub 2014 22:54:59

Co je to rozpuštěný med?
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35430
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » ned 27. dub 2014 8:43:42

Kohant píše:Co je to rozpuštěný med?

Asi zahřátej, aby nebyl tuhej...?
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 27. dub 2014 9:01:19

Jo, zahřátej.

Ta buchta je na chuť výborná, klidně by tam toho medu mohlo být ještě míň, citron+jogurt je dost výrazný sám o sobě. Ale jako vždycky je taková tuhá, slepená, jak těsto, nenadýchaná. Přitom normálně vyskočí, hlavně s tím vinným kamenem je to tutovka, ale nakonec sklapne. Určitě je to tím medem, ještě se mi nikdy nepovedla bez cukru nadýchaná (mně se to teda málokdy povede i s cukrem :D)
Pečete s tím medem někdo? Nemáte trik? Víc mouky? Škrob?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » ned 27. dub 2014 12:54:54

Tigra píše:Jo, zahřátej.

Ta buchta je na chuť výborná, klidně by tam toho medu mohlo být ještě míň, citron+jogurt je dost výrazný sám o sobě. Ale jako vždycky je taková tuhá, slepená, jak těsto, nenadýchaná. Přitom normálně vyskočí, hlavně s tím vinným kamenem je to tutovka, ale nakonec sklapne. Určitě je to tím medem, ještě se mi nikdy nepovedla bez cukru nadýchaná (mně se to teda málokdy povede i s cukrem :D)
Pečete s tím medem někdo? Nemáte trik? Víc mouky? Škrob?

Peču s medem a nepřijde mi, že by to nebylo nadýchané... jogurtový koláč dělám s ovocem a občas je to tuhé, ale z toho podezírám ten jogurt. Tohle upeču až sežereme, co tu máme a řeknu ti.
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 27. dub 2014 13:29:42

Jinak se to dá péct i s cukrem - cukru maximálně tolik, co mouky, spíš méně, podle naturelu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Friday » ned 27. dub 2014 13:30:53

S medem jenom perníčky. A vždycky vyběhnou.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38322
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 27. dub 2014 13:54:34

citronova.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » ned 27. dub 2014 18:24:50

To bude tím jogurtem... hlavně jestli se to dá žrát.
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 27. dub 2014 18:30:51

Mně to takhle udělá vždycky, i bez jogurtu. Je to výborné.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Kohant » pon 28. dub 2014 7:33:25

My dáváme med do všeho, páč je levnější než cukr.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35430
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » pon 28. dub 2014 22:27:15

Tak jsem to upekla a je to fakt moc dobrý. :D Dala jsem to do formy na biskupský chlebíček, krásně to vyběhlo, ale pak to spadlo, nejspíš proto, že jsem to vyndala moc brzo a uvnitř to ještě nebylo hotový. Jo a dala jsem tam ještě olej, tys to dělala bez oleje, nebo z receptu vypadl?
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » pon 28. dub 2014 22:31:13

Bez oleje, ten jogurt je mastný dost.
To jsem ráda, že vám to chutná, je to můj vynález, ještě mne napadlo do toho příště uvařit panáka silného černého čaje. Kdyby tak teď ještě někdo vynalezl, jak to udělat, aby to nesklaplo.
Na kolik jsi to pekla a jak dlouho?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » úte 29. dub 2014 7:22:04

Na 175 a jak dlouho netuším, určitě přes půl hodiny, možná 45 min, ale já to měla v tý formě vysoký, na plechu to bude rychlejší. V troubě toho byla plná forma, venku asi půlka. :D Příště dám pozor, aby se to dopeklo a nechám to vychladnout pomalu v troubě, to musí vyjít, ne? !ano
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » sob 03. kvě 2014 23:07:16

Tigra píše:
citronova.jpg

tohle mne udělá jakákoliv buchta s jogurtem... přijde mi, že to těsto je strašně těžký a vlhký... medem to asi nebude, já peču s agáve a to je podobný a nesedá to
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » sob 03. kvě 2014 23:21:49

Mně to udělá každá buchta. Občas sladím datlovým sirupem, nám s žabou hrozně chutná, ale Gene by měl kecy, nemá rád ty orientální chutě. Takže když peču pro všechny, tak dávám med. Nebo sladím jen rozmačkaným banánem (buchty, kaše) nebo rozvařenou sušenou švestkou - třeba rajskou.

Dnes jsem pekla toto:

Korpus: hrnek kokosu, hrnek mouky, vajíčko, asi 5 lžic medu, vanilka.
Jablečné těsto: 4 střední nahrubo nastrouhané jabka, vanilkový puding, zlaté rozinky (dala bych tam ještě ořecchy, kdybych je včera v noci nesežrala)
Povrch: 1 šlehačka, 3 plátky želatiny, 1 cottage, trochu medu

Vypracovat hodně suché těsto, namačkat do formy (na dort třeba). Na toho nastrouhané jabka s důkladně rozmíchaným pudingem a s rozinkama a ořechama - nesladím, měla jsem sladké jabka. Peče se to hodinu.
Želatinu rozpustit s medem, do ní dát cottage. Nakonec lehce vmíchat ušlehanou šlehačku. Já jsem ještě na upečený korpus pokladla pár jahod špičkama nahoru, koukají jim ze šlehačky. Možná by to mohlo být i bez toho povrchu.

Jí se to po vychlazení, tzn. jaké to je se dozvíte až zítra ráno. Taky můj vynález, takže nevyzkoušený recept.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » sob 03. kvě 2014 23:23:36

Jo, a pekla jsem to půl hodiny na 200 a půl hodiny pak na 170, mělo to pěkný zlatý povrch. Možná to příště nechám jen tak.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » sob 03. kvě 2014 23:28:39

Počkám si na rezenci, ale líbí se mi to.
Dneska jsem znovu upekla tu citronovou a výsledek stejný, při pečení nafouklé, po vychladnutí splácnuté, a to jsem to nechala tentokrát vychladnout v troubě, takže je to fakt tím jogurtem a nedá se to udržet nafouknuté, pokud to nebudete žrát přímo v troubě. :D
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » sob 03. kvě 2014 23:32:47

alexx píše:Počkám si na rezenci, ale líbí se mi to.

No to předpokládám, myslím, že nikdo tady mimo mne nemá domácnost v takovém chaosu, že by začínal péct o půlnoci. :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » sob 03. kvě 2014 23:57:12

Tigra píše:
alexx píše:Počkám si na rezenci, ale líbí se mi to.

No to předpokládám, myslím, že nikdo tady mimo mne nemá domácnost v takovém chaosu, že by začínal péct o půlnoci. :D

tsss, nepodceňuj mě :D
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 04. kvě 2014 0:00:40

Tak už máš nejvyšší čas, co sedíš?!
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » ned 04. kvě 2014 0:02:14

Tigra píše:Tak už máš nejvyšší čas, co sedíš?!

ká mám dnes odpečeno... 4 hodiny jsem dělala croissanty :D
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod alexx » ned 04. kvě 2014 8:27:24

Tigra píše:
alexx píše:Počkám si na rezenci, ale líbí se mi to.

No to předpokládám, myslím, že nikdo tady mimo mne nemá domácnost v takovém chaosu, že by začínal péct o půlnoci. :D

To ne, o půlnoci už musím mít upečeno, abych mohla jít spát, ale hlavně nemám kokos. :D
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2821
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 04. kvě 2014 22:05:34

No tak jako obvykle - chutově úžasné, problém s konzistencí. Jablečná hmota bez chybičky, mléčná naprosto přesná konzistence, že to nebylo cítit želatinou, ale ještě to drželo pohromadě, ty jahody to ohromně osvěžily a byly v úplně přesném počtu, aby neotravovaly, ale jen to kolorovaly. Vršek byl na jedničku. Ještě by to chtělo čerstvé jahody nebo maliny.

Ovšem ten piškot...počítala jsem s tím, že to bude suché a chtěla jsem aby to nasáklo těma jabkama. Ale ono to bylo jak prkýnko, vůbec to nesálo. Geník si to teda rozkrájel lžičkou, ale Žabě jsem to musela odříznout a přikusoval to jako chleba. :D

Ale na chuť to bylo výborné, ten kokos bezvadně ladil s tím ostatním ovocem i cottagem, takže ten zachovám. Problém bylo určitě to vajíčko a nedostatek tuku, já se mu vyhýbám, dala jsem míst něj to vejce a to byla chyba. Nerozmočilo se to ani přes noc. Nebylo to tvrdé, ale spíš takové houževnaté. Takže příště:
1. drobenka - naspod dám kokos s polohrubou a spojit máslem a medem, žádné vejce
2. vyšší vrstva jablek - jablek klidně dvojnásobná vrstva, to bylo skvělé, možná přidat i mléčné vrstvy, to už nechám na každém soudruhovi
3. kratší pečení - na spodek to asi žádný vliv nemělo, ale jabka se mi zdály zbytečně rozvařené, nemělo to žádnou strukturu, takže klidně jen na půl hodiny na 170 - když tam nebude vajíčko, tak v podstatě jde jen o ten škrob v pudinku
(zkusí to Alexx, já budu péct až za týden)
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 04. kvě 2014 22:06:39

Až budou maliny a třešně, tak to udělám 1:1 s jabkama, už se těším, rybíz na to bude asi kyselý.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83063
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Další

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštěvníků