nadja píše:Molie, máš i recept na těsto? Osobně listové moc nemusím, je na mě mastné.
Uhlí bylo správně rozpálené, zářivou červeň povlékla vstvička šedého popela. Snížil rošt těsně nad uhlí, rozmístil na něj maso, a pak si v duchu přezpíval Marseillaisu - jak měl z mnoha grilování bezpečně ověřeno, trvá to přesně čtyřicet pět vteřin. Otočil steaky, opečenou stranu pokropil marinádou, a zazpíval hymnu znova. Pak je znovu otočil, potřel marinádou a nechal je dělat deset vteřin na každé straně. Sejmul je z ohně a položil na talíře, které nechal předehřát na cihlách tvořících bok grilu.
nadja píše:Molie, máš i recept na těsto? Osobně listové moc nemusím, je na mě mastné.
nadja píše:Tak to těsto na štrúdl po babičce
1/2 sklenice světlého piva, 50 dkg hladké mouky, 1/2 kostky Hery
Z povolené Hery, mouky a piva zpracujeme těsto, vyválíme placky a plníme klasicky jako štrúdl nebo i jako závin na slano.
Vyzkouším z něho i ten sýrový koláč.
molie píše:Sklenice je kolik, 1/2 litru?
molie píše:nadja píše:Tak to těsto na štrúdl po babičce
1/2 sklenice světlého piva, 50 dkg hladké mouky, 1/2 kostky Hery
Z povolené Hery, mouky a piva zpracujeme těsto, vyválíme placky a plníme klasicky jako štrúdl nebo i jako závin na slano.
Vyzkouším z něho i ten sýrový koláč.
Sklenice je kolik, 1/2 litru?
Heru nemame, mas vyzkousene i neco jineho? Maslo je blbe? Nebo je tam Hera jen kvuli cene?
Dekuji!
Friday píše:Uhlí bylo správně rozpálené, zářivou červeň povlékla vstvička šedého popela. Snížil rošt těsně nad uhlí, rozmístil na něj maso, a pak si v duchu přezpíval Marseillaisu - jak měl z mnoha grilování bezpečně ověřeno, trvá to přesně čtyřicet pět vteřin. Otočil steaky, opečenou stranu pokropil marinádou, a zazpíval hymnu znova. Pak je znovu otočil, potřel marinádou a nechal je dělat deset vteřin na každé straně. Sejmul je z ohně a položil na talíře, které nechal předehřát na cihlách tvořících bok grilu.
Marseillaisu ve svém podání nedostanu pod 60 vteřin, ale to by taky ještě šlo, ne?
molie píše:Delala jsem slany kolac podle receptu z "Elle a table". Moc dobry. Tam tu napln davali do testa neco jako pate brisee, podle mne to dopadne podobne dobre, pokud to pouzijete jako napln do slaneho zavinu z listoveho testa.
Namocime si tak 3 lzice rozinek - nejakych na moc tuhych, ja jsem je dala do teple vody, ale mohlo by byt i portske.
Dve mega velke (asi 10 cm v prumeru) cibule nakrajime na tenka ctvrtkolecka, v neprilnave panvi v kosekm masla opekame a opekame, nez je to lehce hnede po okrajich.
Na testo poklademe syr - kousky z ruznych druhu, v receptu je uvedeno, ze je to dobry zpusob jak se zbavit zbytku, ja jsem dala kus modroplisnaku, kus camembertu a nejaky maasdam, celkove priblizne 200 gramu, ale spis vice.
Dve vetsi hrusky oloupeme a nakrajime na male kousky, umistime na syr, lehce osolime a opeprime.
Opecenou cibuli rovnomerne rozprostreme, nasleduji rozinky, priklopime testem.
Pece se na 180 C asi 30 minut, ale to poznate.
Nejlepsi je teda podle mne vlazny, ale studeny mi taky chutna.
Obecne nemam moc rada davat ovoce do slanych jidel, tady to sedi.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 230 návštěvníků