Krajové speciality

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 20. zář 2014 22:28:28

Dneska jsem se byla podívat za rodiči v Hořicích. Hořické trubičky vážně nemám ráda, pokud je nejím ještě teplé hned po smotání a plněné šlehačkou. Co uznávám, to jsou Miletínské modlitbičky.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Milet%C3%A ... bi%C4%8Dka
Na můj vkus je to moc sladké, ale celkem z poctivých surovin. Za pokus stojí.
Máte nějaké jiné tipy, co na cestách po České republice ochutnat?
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 20. zář 2014 22:36:56

Korva, kde mám ty kvašáky ze Slavonic?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 16:14:57

Molie, poradíš mi s rillette? Dělalas to někdy?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9894
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » ned 26. říj 2014 17:17:58

lenka píše:Molie, poradíš mi s rillette? Dělalas to někdy?

Dělala, asi 3x?, nevím přesně. Dělám to od oka, přibližně by šlo použít tenhle recept:
http://olivovakucharka.webgarden.cz/rub ... re-rijet-d
Sádla teda dávám výrazně méně. Vody podle oka, asi taky ne tolik, přidávám víc bílého vína.
Trvá to fakt dlouho a budeš mít té vůně plný byt...
Přesnou dobu nejde říct, prostě až se maso začne rozpadat.
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 17:22:56

Dík, Molie! Viděla jsem, že to někde na videu dělali do zavařovaček, ty to necháváš volně v misce zalité tím sádlem? Nás je hodně, když se sejdeme, tak myslím, že to by na zakusování mohla být fakt dobrota, které se nadělá hodně v jednom hrnci a ještě naložit s sebou, aby mě mohli obdivovat ještě doma u televize. :D
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9894
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 26. říj 2014 17:34:01

Takhle dělám guláš! Ne vždycky úplně záměrně, ale gulášovo-masová kaše je dobré jídlo, nemyslete...
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » ned 26. říj 2014 17:42:14

lenka píše:Dík, Molie! Viděla jsem, že to někde na videu dělali do zavařovaček, ty to necháváš volně v misce zalité tím sádlem? Nás je hodně, když se sejdeme, tak myslím, že to by na zakusování mohla být fakt dobrota, které se nadělá hodně v jednom hrnci a ještě naložit s sebou, aby mě mohli obdivovat ještě doma u televize. :D

Dávám to do skleniček se šroubovacím víčkem. V misce by to podle mne okorávalo plus by to mohlo v lednici načichnout.
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 17:47:07

Tigra píše:Takhle dělám guláš! Ne vždycky úplně záměrně, ale gulášovo-masová kaše je dobré jídlo, nemyslete...

Tak to je dobré takový guláš nějak odborně přejmenovat a nikdo neřekne ani popel, ne? Francouzština má tolik použitelných slov.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9894
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 26. říj 2014 17:54:07

LeGulaš?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 06. pro 2014 23:31:15

Belgické hranolky...
http://www.lidovky.cz/belgie-chce-mit-s ... a-chut_ape
Já nevím. Bydlela jsem rok téměř na náměstí, kde prý v jednom obchůdku (fakt mini kiosek) dělají nejlepší hranolky v Belgii. Byla jsem tam s různými návštěvami asi 5x. Prostě smažené bramborové hranolky. Ufff. Jo, sníst to šlo. Blbě mi bylo jen tak občas. Ale... bramborové hranolky?!? WTF? :shock:
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 06. pro 2014 23:43:06

Hog. Mělo to být fried, ale bylo to spíš dušené vepřové, uprostřed byla hromádka nějaké nádivky, možná white pudding, ale spíš nádivka, a na tom aple sauce, což je něco mězi kompotem a džemem. V rohliku uvnitř nasucho opečeném.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 06. pro 2014 23:45:55

hog.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 06. pro 2014 23:55:49

Sakra... Vypadá to hrozně.
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Ivan-1 » ned 07. pro 2014 10:37:52

To ti tam niekto nafľusal?
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 12909
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Krajové speciality

Příspěvekod alika » ned 07. pro 2014 13:54:14

To se jí? :? Ale třeba jsme zapšklí, jak to chutná?
alika
Člen
 
Příspěvky: 8018
Registrován: ned 07. pro 2008 22:47:03

Re: Krajkové speciality

Příspěvekod GeneHawkins » ned 07. pro 2014 14:21:09

Tady je taky jedna.

GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 23864
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 07. pro 2014 15:45:22

alika píše:To se jí? :? Ale třeba jsme zapšklí, jak to chutná?

Je to normální pomalu dušené libove vepřové a pečená nádivka a ten sis he bez cukru, takové chutney. Bylo to dobré, chutnalo by vám to, taková česká chuť. Akorát ta nadivka byla o ničem, já to nemám ráda, ale Satsuki chutnala.
Dneska jsem zase na sendvičové dietě, dnes mám kósló se zeleninou a paštikou. Kósló se píše coleslaw, nikdy bych si to nespojila. Akorát nevím, jestli si ze mně Lynda nedělá srandu a nezkouší, co vydržím, protože mi do každého sendviče nakrájí tak půlku cibule.
Ovšem, odhalila jsem kouzlo chutnosti! Oni totiž nejen, že tam narvou kilo majonezy, oni to ještě namažou máslem! To se nedivim, že vypadají tak zdravě.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 03. říj 2015 7:24:04

Video, jak se vyrábějí hořické trubičky... i když jde u můj rodný kraj, nechutnají mi, to složení náplně je podle mne hrozné:
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005 ... e-trubicky
Rozdíl mezi právem a českým právem je stejný jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14658
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » sob 03. říj 2015 9:12:45

Dobrý dokument. Hledím, že se to všechno dělá ručně. Jak jsem četla v diskuzi, pro některé to byl důvod trubičky přestat kupovat. Já se z těch lidí poseru.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9894
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 03. říj 2015 10:27:51

Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Ivan-1 » sob 03. říj 2015 13:38:06

lenka píše:Dobrý dokument. Hledím, že se to všechno dělá ručně.

Jo. protože Válcovny hořických trubiček zkrachovali.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 12909
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Kohant » sob 03. říj 2015 19:58:50

Tigra píše:Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?

A není pravá opravdická hořická trubka právě ta bez náplně?
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35071
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Krajové speciality

Příspěvekod alexx » sob 03. říj 2015 20:13:44

Kohant píše:
Tigra píše:Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?

A není pravá opravdická hořická trubka právě ta bez náplně?

Taky bych rekla, jen s nejakou posypkou, mnaaaam. Ty naplne jsou hnusny...
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2773
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » stř 30. pro 2015 23:19:16

Jak se jmenuje italsky ta tuňáková pasta, myslím, že s olivami, co si ji Tigra leje na tenoučké plátky vepřové kotlety? Koupila jsem to v lahůdkách v Kauflandu minulý týden, bylo to dobré, ale tam mě nikdo do konce týdne nedostane, chci to zkusit udělat doma sama.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9894
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » stř 30. pro 2015 23:24:27

Vitello tonato. Je to telecí roastbeef, ne vepřové.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 81936
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Další

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštěvníků

cron