Krajové speciality

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 20. zář 2014 21:28:28

Dneska jsem se byla podívat za rodiči v Hořicích. Hořické trubičky vážně nemám ráda, pokud je nejím ještě teplé hned po smotání a plněné šlehačkou. Co uznávám, to jsou Miletínské modlitbičky.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Milet%C3%A ... bi%C4%8Dka
Na můj vkus je to moc sladké, ale celkem z poctivých surovin. Za pokus stojí.
Máte nějaké jiné tipy, co na cestách po České republice ochutnat?
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 20. zář 2014 21:36:56

Korva, kde mám ty kvašáky ze Slavonic?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 15:14:57

Molie, poradíš mi s rillette? Dělalas to někdy?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » ned 26. říj 2014 16:17:58

lenka píše:Molie, poradíš mi s rillette? Dělalas to někdy?

Dělala, asi 3x?, nevím přesně. Dělám to od oka, přibližně by šlo použít tenhle recept:
http://olivovakucharka.webgarden.cz/rub ... re-rijet-d
Sádla teda dávám výrazně méně. Vody podle oka, asi taky ne tolik, přidávám víc bílého vína.
Trvá to fakt dlouho a budeš mít té vůně plný byt...
Přesnou dobu nejde říct, prostě až se maso začne rozpadat.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 16:22:56

Dík, Molie! Viděla jsem, že to někde na videu dělali do zavařovaček, ty to necháváš volně v misce zalité tím sádlem? Nás je hodně, když se sejdeme, tak myslím, že to by na zakusování mohla být fakt dobrota, které se nadělá hodně v jednom hrnci a ještě naložit s sebou, aby mě mohli obdivovat ještě doma u televize. :D
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 26. říj 2014 16:34:01

Takhle dělám guláš! Ne vždycky úplně záměrně, ale gulášovo-masová kaše je dobré jídlo, nemyslete...
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » ned 26. říj 2014 16:42:14

lenka píše:Dík, Molie! Viděla jsem, že to někde na videu dělali do zavařovaček, ty to necháváš volně v misce zalité tím sádlem? Nás je hodně, když se sejdeme, tak myslím, že to by na zakusování mohla být fakt dobrota, které se nadělá hodně v jednom hrnci a ještě naložit s sebou, aby mě mohli obdivovat ještě doma u televize. :D

Dávám to do skleniček se šroubovacím víčkem. V misce by to podle mne okorávalo plus by to mohlo v lednici načichnout.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » ned 26. říj 2014 16:47:07

Tigra píše:Takhle dělám guláš! Ne vždycky úplně záměrně, ale gulášovo-masová kaše je dobré jídlo, nemyslete...

Tak to je dobré takový guláš nějak odborně přejmenovat a nikdo neřekne ani popel, ne? Francouzština má tolik použitelných slov.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 26. říj 2014 16:54:07

LeGulaš?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 06. pro 2014 22:31:15

Belgické hranolky...
http://www.lidovky.cz/belgie-chce-mit-s ... a-chut_ape
Já nevím. Bydlela jsem rok téměř na náměstí, kde prý v jednom obchůdku (fakt mini kiosek) dělají nejlepší hranolky v Belgii. Byla jsem tam s různými návštěvami asi 5x. Prostě smažené bramborové hranolky. Ufff. Jo, sníst to šlo. Blbě mi bylo jen tak občas. Ale... bramborové hranolky?!? WTF? :shock:
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 06. pro 2014 22:43:06

Hog. Mělo to být fried, ale bylo to spíš dušené vepřové, uprostřed byla hromádka nějaké nádivky, možná white pudding, ale spíš nádivka, a na tom aple sauce, což je něco mězi kompotem a džemem. V rohliku uvnitř nasucho opečeném.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 06. pro 2014 22:45:55

hog.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 06. pro 2014 22:55:49

Sakra... Vypadá to hrozně.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Ivan-1 » ned 07. pro 2014 9:37:52

To ti tam niekto nafľusal?
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 14443
Registrován: stř 12. lis 2008 18:11:48

Re: Krajové speciality

Příspěvekod alika » ned 07. pro 2014 12:54:14

To se jí? :? Ale třeba jsme zapšklí, jak to chutná?
alika
Člen
 
Příspěvky: 8018
Registrován: ned 07. pro 2008 21:47:03

Re: Krajkové speciality

Příspěvekod GeneHawkins » ned 07. pro 2014 13:21:09

Tady je taky jedna.

GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 27108
Registrován: stř 29. říj 2008 21:48:59

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » ned 07. pro 2014 14:45:22

alika píše:To se jí? :? Ale třeba jsme zapšklí, jak to chutná?

Je to normální pomalu dušené libove vepřové a pečená nádivka a ten sis he bez cukru, takové chutney. Bylo to dobré, chutnalo by vám to, taková česká chuť. Akorát ta nadivka byla o ničem, já to nemám ráda, ale Satsuki chutnala.
Dneska jsem zase na sendvičové dietě, dnes mám kósló se zeleninou a paštikou. Kósló se píše coleslaw, nikdy bych si to nespojila. Akorát nevím, jestli si ze mně Lynda nedělá srandu a nezkouší, co vydržím, protože mi do každého sendviče nakrájí tak půlku cibule.
Ovšem, odhalila jsem kouzlo chutnosti! Oni totiž nejen, že tam narvou kilo majonezy, oni to ještě namažou máslem! To se nedivim, že vypadají tak zdravě.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod molie » sob 03. říj 2015 6:24:04

Video, jak se vyrábějí hořické trubičky... i když jde u můj rodný kraj, nechutnají mi, to složení náplně je podle mne hrozné:
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005 ... e-trubicky
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » sob 03. říj 2015 8:12:45

Dobrý dokument. Hledím, že se to všechno dělá ručně. Jak jsem četla v diskuzi, pro některé to byl důvod trubičky přestat kupovat. Já se z těch lidí poseru.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » sob 03. říj 2015 9:27:51

Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Ivan-1 » sob 03. říj 2015 12:38:06

lenka píše:Dobrý dokument. Hledím, že se to všechno dělá ručně.

Jo. protože Válcovny hořických trubiček zkrachovali.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 14443
Registrován: stř 12. lis 2008 18:11:48

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Kohant » sob 03. říj 2015 18:58:50

Tigra píše:Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?

A není pravá opravdická hořická trubka právě ta bez náplně?
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40237
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Krajové speciality

Příspěvekod alexx » sob 03. říj 2015 19:13:44

Kohant píše:
Tigra píše:Nejde mi to spustit. Mně chutná ta trubka, hostie, kdysi se to prodávalo prázdné, dá se to ještě nekde koupit?

A není pravá opravdická hořická trubka právě ta bez náplně?

Taky bych rekla, jen s nejakou posypkou, mnaaaam. Ty naplne jsou hnusny...
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2875
Registrován: pon 17. lis 2008 16:58:40

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Lenka » stř 30. pro 2015 22:19:16

Jak se jmenuje italsky ta tuňáková pasta, myslím, že s olivami, co si ji Tigra leje na tenoučké plátky vepřové kotlety? Koupila jsem to v lahůdkách v Kauflandu minulý týden, bylo to dobré, ale tam mě nikdo do konce týdne nedostane, chci to zkusit udělat doma sama.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Krajové speciality

Příspěvekod Tigra » stř 30. pro 2015 22:24:27

Vitello tonato. Je to telecí roastbeef, ne vepřové.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89220
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Další

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštěvníků

cron