Kohant píše:Nebudou. Oni nepoznají že je to k jídlu když to nebude v plastových vaničkách.
Sitar má u baráku muchovníky a taky je žere sám.
Sitar píše:Kohant píše:Nebudou. Oni nepoznají že je to k jídlu když to nebude v plastových vaničkách.
Sitar má u baráku muchovníky a taky je žere sám.
Ptáci to taky neznaj?
Kohant píše:Sitar píše:Kohant píše:Nebudou. Oni nepoznají že je to k jídlu když to nebude v plastových vaničkách.
Sitar má u baráku muchovníky a taky je žere sám.
Ptáci to taky neznaj?
Znaj.
Na záver ešte spomeniem zaujímavý jav, ktorému už desiatky rokov venujú pozornosť vedecké kapacity. Nazýva sa potravinová leukocytóza - po konzumácii vareného jedla sa zvyšuje počet bielych krviniek v zažívacích orgánoch. Tento známy fakt sa doteraz považoval za normálnu reakciu organizmu na prítomnosť pokrmu. Výskumom sa zaoberal aj Paul Konchakof v Inštitúte klinickej chémie v Lausaunne. Zistil, že pri konzumácii surovej stravy k leukocytóze nedochádza.
Aké sú dôsledky leukocytózy? Zakaždým, keď sa najeme, zhromaždia sa biele krvinky v oblasti zažívacích orgánov – varená strava má odlišné biologické vlastnosti a telo, respektíve imunitný systém ju vníma ako cudzorodú látku a začína sa proti nej brániť. Podobne ako keď sa nám do prsta zapichne trieska – leukocyty ju obkolesia v snahe izolovať ju od okolitého živého prostredia aby zabránili možnému poškodeniu okolitých tkanív – napríklad bakteriálnym zápalom. Keď sa po výdatnom varenom jedle biele krvinky zhromaždia v bruchu, ostatok tela ostáva bez potrebnej ochrany. Takáto zbytočná drezúra niekoľkokrát za deň, trvajúca celé desaťročia, neprimerane zaťažuje a vyčerpáva imunitný systém a zni-žuje odolnosť tela proti chorobám. Zaujímavosťou pokusu bolo, že ak účastníci zjedli najprv surové jedlo a až potom varené, leukocytóza sa neobjavila. Tento výsledok dosiahli vtedy, keď surové jedlo tvorilo približne 75% skonzumovaného jedla. Aj v liečebných ústavoch kde sa ako základ liečby využíva účinok surovej stravy je jedálny lístok zostavený tak, že surové zložky tvoria 75 a viac percent denného jedla. Celkom nakoniec už len malá pripomienka – prirodzená výživa neznamená nepríjemné obmedzo-vanie a jednotvárnu stravu. Náš systém vzdelávania neponúka výchovu k správnej výžive a nedostatky vo vzdelaní nás vedú k mylným predstavám. Našťastie stále viac ľudí si začína uvedomovať, že zdravá výživa a správna životospráva nás dokážu ochrániť pre nepríjemnými chorobami – jednoducho lacno, bezpečne a aj bez škodlivých vedľajších účinkov.
Na obed si dáme najprv hlavný chod – surový zeleninový šalát (20, 30 i viac dg, aby sme sa príjemne nasýtili). Po krátkej prestávke si dáme varené jedlo.
Večeru si pripravíme podobne ako obed – najprv šalát, po ňom niečo jednoduché. Ak je to možné alebo potrebné zo zdravotných dôvodov, pripravíme si čerstvú zeleninovú šťavu.
Takto zložený jedálny lístok obsahuje všetky potrebné látky a výrazne podporuje kvalitu zdravia a chráni pred civilizačnými chorobami.
Sitar píše:
Osobně si myslím, že největším pokladem našich zemí jsou divoké borůvky a ostatní lesní plody.
Kohant píše:Sitar píše:
Osobně si myslím, že největším pokladem našich zemí jsou divoké borůvky a ostatní lesní plody.
Proč si to myslíš?
Sitar píše:Kohant píše:Sitar píše:
Osobně si myslím, že největším pokladem našich zemí jsou divoké borůvky a ostatní lesní plody.
Proč si to myslíš?
To si mě zaskočil. Snad že v lese je hezky.
Sitar píše:Kohant píše:Sitar píše:
Osobně si myslím, že největším pokladem našich zemí jsou divoké borůvky a ostatní lesní plody.
Proč si to myslíš?
To si mě zaskočil. Snad že v lese je hezky.
Tigra píše:Sitar píše:Kohant píše:Sitar píše:
Osobně si myslím, že největším pokladem našich zemí jsou divoké borůvky a ostatní lesní plody.
Proč si to myslíš?
To si mě zaskočil. Snad že v lese je hezky.
Jak často to jíte, Sitare?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 112 návštěvníků