Sladké pečení

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pon 22. led 2018 8:36:31

Opět upečeno:
https://www.davidlebovitz.com/clotildes-very/
Jen doporučuji těsto zabalit do fresh folie, vytvarovat váleček, nechat ztuhnout v mrazáku, krájet plátky.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15460
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 02. úno 2018 12:32:34

Odlozim si sem:
Karamelizace bile cokolady
Čokoládu položte na nepřilnavý plech či do pekáčku z varného skla a dejte do trouby na 120–130°C. Po deseti minutách vyndejte a promíchejte gumovou stěrkou. Vraťte do trouby na dalších deset minut a pak opět promíchejte. Toto opakujte, dokud čokoláda nedostane krásně zlatavou barvu. Stupeň karamelizace je jen a jen na vás, můžete skončit u světlé, jen lehce blond čokolády, což zabere asi hodinu, nebo jít dál až do oříškové barvy, což může zabrat i dvě hodiny. Můžete přidat i pár zrnek soli (slaný karamel). Jakmile má čokoláda barvu, která vám vyhovuje, můžete ji nechat trochu zchladnout a použít do vybraného receptu, nebo ji vylít na pečicí papír, nechat ztuhnout a uchovat na později.

Čokoláda může v průběhu karamelizace trochu zhrudkovatět. Pokud se vám to nepodaří vymíchat, je možné ji po dokončení procesu promixovat tyčovým mixerem a přidat trochu kakaového másla, kokosového oleje nebo kapku smetany, abyste opět dosáhli hladké konzistence. Pokud přidáte smetanu, čokoláda už nebude tak trvanlivá a bude nutné ji spotřebovat hned.

A co se zkaramelizovanou bílou čokoládou vlastně podniknout? Cokoliv! Dá se z ní udělat ganache (emulze čokolády a smetany) a použít jako náplň do makronek či cukroví. Můžete ji použít do krému na dort (máslového nebo z mascarpone), na cheesecake či na pěnu (mousse). Můžete ji po ztuhnutí nasekat a přidat do brownies či sušenek. Fantazii se meze nekladou a experimenty vás budou určitě bavit. "Nudná" bílá čokoláda právě dostala úplně nový rozměr.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15460
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » ned 04. úno 2018 20:03:29

http://www.laskominyodmaryny.cz/2014/12 ... senky.html
Přidala jsem víc soli, těsto (opět) natvarovat do válečků do fresh foil, vychladit, krájet plátky. Maitou mi už sežrala část krabičky se sušenkami. Tak asi to funguje
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15460
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 07. úno 2018 23:05:07

Odloženo:
KOKA sušenky:
100g kokosu
240g hladké mouky
220g měkkého másla
1 žloutek
120g moučkového cukru (dala jsem asi třetinu pravého vanilkového)
3 vrchovaté lžíce kakaa
špetku soli

Všechny ingredience smíchejte, vytvořte malé kuličky a vidličkou je rozmáčkněte.
Pekla jsem asi 10 minut při 190 °C.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15460
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Předchozí

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron