Sladké pečení

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 15. čer 2016 23:26:15

Ještě k hrnkovým receptům: "cup" coby míra se liší i mezi UK a USA, ve výsledku když to někdo blbě pochopí a přeloží do češtiny, víme houby, kolik měl ten cup / hrnek.
Není tak drahé a složité mít doma jedny bateriové váhy s funkcí dovažování.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » čtv 16. čer 2016 6:27:46

Neznám hnusnější ovoce než rybiz. Hořká Pecka obalená kyselou slupkou a ještě je na tom i bubak. No fuj.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82159
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod alexx » čtv 16. čer 2016 7:05:35

Tigra píše:Neznám hnusnější ovoce než rybiz. Hořká Pecka obalená kyselou slupkou a ještě je na tom i bubak. No fuj.

Konecne nekdo, kdo mi rozumi. :D
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2777
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » čtv 16. čer 2016 7:55:53

Friday píše:Já zase z polohrubé peču všechno. Nemáte nápad na koláč s kuličkovým rybízem (čerstvým či mraženým) ještě jinak než jako drobenkový koláč? Ten je sice asi nejlepší, ale připadá mi obehraný ...

Jedla jsem hraběnčin koláč s rybízem místo jablek. Taky nemám rybíz v lásce (krmě kompotu), ale šlo to.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » čtv 16. čer 2016 9:52:23

lenka píše:
Friday píše:Já zase z polohrubé peču všechno. Nemáte nápad na koláč s kuličkovým rybízem (čerstvým či mraženým) ještě jinak než jako drobenkový koláč? Ten je sice asi nejlepší, ale připadá mi obehraný ...

Jedla jsem hraběnčin koláč s rybízem místo jablek. Taky nemám rybíz v lásce (krmě kompotu), ale šlo to.

Od mala mi rybíz cpali horem dolem kvůli vitamínům. Ale už jsem ho vzala na milost jako ovoce na koláč a nejlepší džem na slepované cukroví.
Díky za tip.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38023
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod derad » čtv 16. čer 2016 16:32:54

musíte jíst negry. Jako černé rybízy.
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 16956
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Sladké pečení

Příspěvekod alexx » čtv 16. čer 2016 17:41:38

derad píše:musíte jíst negry. Jako černé rybízy.

Ten je taky hnusnej.
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2777
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » čtv 16. čer 2016 18:22:00

alexx píše:
derad píše:musíte jíst negry. Jako černé rybízy.

Ten je taky hnusnej.

Já ho ráda.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod GeneHawkins » čtv 16. čer 2016 18:31:03

alexx píše:
derad píše:musíte jíst negry. Jako černé rybízy.

Ten je taky hnusnej.

My máme jostu, to si nevybereš...
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 23936
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Sladké pečení

Příspěvekod alexx » čtv 16. čer 2016 19:25:22

GeneHawkins píše:
alexx píše:
derad píše:musíte jíst negry. Jako černé rybízy.

Ten je taky hnusnej.

My máme jostu, to si nevybereš...

My taky, taky hnusny. :D
Hrd chtel cernej rybiz, mame dva keriky a jednu jostu. Myslela jsem, ze mu to chutna, ale samotny pry ne, leda na kolac, nebo stavu. Loni jsem z toho udelala sirup, hrd ho nepil a sirup explodoval...
Kdybych vedela, ze ho ji a neji, tak tam dam radsi nejakej uzitecnejsi ker... Letos nam poprve plodi muchovnik, tak jsem zvedava, jestli se to da zrat. :D
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2777
Registrován: pon 17. lis 2008 17:58:40

Re: Sladké pečení

Příspěvekod derad » pát 17. čer 2016 7:05:36

co je josta?
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 16956
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 17. čer 2016 7:21:07

derad píše:co je josta?

Takovej bastardík. Angrešt x černý rybíz.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » ned 21. srp 2016 18:43:17

Díky bohu za tu Francouzku s jejím universálním receptem na pečení do "chlebíčkové formy" (už jsem to tady psala, sladká a slaná verze). Dneska sladké s pečenými banány a druhá várka 2 druhy čokolády.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Kohant » pon 22. srp 2016 7:21:24

molie píše:
derad píše:co je josta?

Takovej bastardík. Angrešt x černý rybíz.

Spíš bych to nazval ani angrešt ani černý rybíz.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35182
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » sob 27. srp 2016 12:04:09

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » ned 04. zář 2016 21:51:16

Dělám plán, co upeču na charity breakfast ve čtvrtek ráno. Carrot cake a ještě pár dalších kousků, no to zase bude masakr.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » pon 05. zář 2016 19:03:09

Dobrý nápad z jogurtového těsta.

http://haps.gazeta.pl/haps/10,151123,20 ... stolu.html

Recept:
450 gramů hladké mouky
100 gramů cukru moučka
200 gramů másla rozměklého
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
250 gramů bílého jogurtu
500 gramů vypeckovaných višní
tuk na vymazání formy

Těsto uhněteme, necháme 30 minut v chladničce. Další postup viz. video. Pečeme 35 minut na 180 stupňů C.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » čtv 15. zář 2016 19:16:05

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » čtv 15. zář 2016 19:23:04

TEĎ MÁŠ VAŘIT ZE ŠVESTEK ... (Capslock activated :oops: )
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38023
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » čtv 15. zář 2016 20:30:18

Maliny taky ještě rostou.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » pát 16. zář 2016 10:07:56

To vypadá sice strašně kaloricky, ale asi to bude dobré.
https://www.toprecepty.cz/recept/27385- ... n=account3
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » pát 16. zář 2016 10:26:37

Založila jsem si to.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38023
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 16. zář 2016 10:39:58

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » pát 16. zář 2016 10:50:21

To mě láká hlavně ochutnat. Na pečení je to pro mě už moc nóbl.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38023
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 16. zář 2016 16:47:26

Friday píše:To mě láká hlavně ochutnat. Na pečení je to pro mě už moc nóbl.

Co tohle?
http://www.albert.cz/recepty/svestkovy-kolac-2
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron