Sladké pečení

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Sladké pečení

Příspěvekod HaF » čtv 13. srp 2009 11:37:15

My si poblívku dáme zvlášť do hrnků s ouškem a kočičkou
Pod mou maskou havrana je labuť schovaná
HaF
Člen
 
Příspěvky: 13835
Registrován: úte 18. lis 2008 14:10:16

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Kohant » ned 16. srp 2009 4:42:35

alexx píše:
HaF píše:Líbance budou zítra. S bobrůvkovou pěnou a rajskou poblívkou


Tu polívku si na nich neumím moc představit.

A s kočkou v hrnku představit si ji umíš?
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod alexx » ned 16. srp 2009 8:03:18

Kohant píše:
alexx píše:
HaF píše:Líbance budou zítra. S bobrůvkovou pěnou a rajskou poblívkou


Tu polívku si na nich neumím moc představit.

A s kočkou v hrnku představit si ji umíš?


To už jo.
alexx
Člen
 
Příspěvky: 2875
Registrován: pon 17. lis 2008 16:58:40

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 16. říj 2009 10:52:33

Pokud někdo pečete punčové řezy, čím necháváte nacucnout prostřední díl? Teď jsem je pekla a kombinace malinový likér a malinový sirup z Vom Fass s přídavkem punčové tresti a vanilkového organic výtažku je asi ta pravá, ale tož kurňa jednodušeji by to nešlo?!? Kamarádka po mně chce recept, není z Prahy a posílat jí poštou lahvičky se mi nechce.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod brettka » pát 16. říj 2009 11:59:53

Nepeču punčové řezy. Dle mně je to sladkej hnus, já se obávám, že na to hospodyňky cmrndají nějakej sladkej sirup Jupí, nebo tak něco.
brettka
Člen
 
Příspěvky: 4428
Registrován: pon 17. lis 2008 9:37:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pát 16. říj 2009 12:17:12

To posíláš do Francie, že jo? Ti po tom jdou, to je mi jasný...ať vyzkoušejí lívanečky se šlehačkou a borůvkama. Obalené ve skořicovém cukru. To mělo úspěch bez výhrad.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pát 16. říj 2009 14:07:47

Punčové řezy nemusím, ale v malinové verzi bych to shledala poživatelným. Jenže pokud jde o mne, jedu zítra do Makra pro flák svíčkové, to je to pravé pečení!!!
Jo, do Francie - asi jí popíšu ty lektvary, co jsem na to lila, ona si ekvivalent najde. Lívanečky zkusím taky, děkuji!

Já jsem ze sladkých věcí ochotná jíst:
- ovocné koláče domácí drobenkové
- různé věci na bázi hořké čokolády, ale co nejvíce hořké
- kvalitní zmrzlinu
- cizokrajné deserty - jen abych ochutnala, jak to pečou
Ale vždycky jen trošku. Já prostě peču a nejím to.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pon 04. led 2010 13:21:37

Matka mne nějak přezásobila mraženým ovocem (borůvky, maliny, rybíz, jahody) - dříve jsem z toho pekla HYPovi diabublaniny a koláče, co teď s tím? Na co používáte mražené ovoce kromě bublanin a spol.?
Zatím jsem zkusila cosi inspirovaného desertem "stracciatella" - dávala ho někam sem Brettka? - spodní korpus dle receptu, na to směs: bílý jogurt, mascarpone (zbylo z mezivánočního nákupu na tiramisu), vyšlehaná šlehačka se ztužovačem, rozmražené borůvky a ve šťávě z nich rozpustit želatinu, trošku cukru, vanilkový výtažek. Korpus mohl být tenčí, jinak dobré.
Zvažuji korpus nahradit korpusem typu cheesecake, místo borůvek maliny a na vrchu udělat karamelovou krustičku.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 13:51:12

Já z veškerého ovoce dělám tvarohový dort, určitě tady někde je. Korpus dělám z klasického piškotu - kolik vajec, tolik lžic mouky a o jednu lžíci míň cukru. 3 tvarohy smíchat s želatinou, osladit, pak dát ovoce ať se moc nerozdrtí, lehce vmíchat vyšlehanou šlehačku a nechat ztuhnout na korpusu. Ze štávy z ovoce + pák kousků želatinu buď hustou nechat ztuhnout nahoře, anebo řídkou použít jako omáčku.
Když mám kyselejší ovoce, tak tam přidám rozdrobenou čokoládu - nebo když má ovoce mdlou barvu, aby to na řezu bylo hezčí.
Můžeš dát i dvě šlehačky+dva tvarohy, je to potom lehčí, nadýchanější.
Dávám 2 lístky želatiny na 1/4 litru mléčného obsahu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 13:55:08

Jo, a ty zrzliny, ty jsou výborné.
Rozsekáš zmrzlé ovoce v mixéru na kaši. Ono to moc nejde, takže přiléváš postupně (podle toho, jakého stupně diety chceš dosáhnout) buď šlehačku, nebo kyselou smetanu, mlíko nebo sojové mlíko. Můžeš i tvaroh. Osladit jak chceš nakonec, můžeš medem.
Kaši buď podávej rovnou, anebo se může mírně namrazit.
Když se nechá zmrznout tak nejde jíst, nejlepší je to dělat čerstvé.
Dobré jsou kombinace s banánem, je sladký, fádní a kašovitý - třeba jahody a banán se šlehačkou jsou výborné.
Dobrá je meruňka s tvarohem, hodně kyselá.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 13:57:57

Teď koukám na ten tvůj sortiment - maliny jsou na ten tvarohový dort úplně nejlepší! Chce to dát trochu ovoce do tvarohu, aby dostal barvu a vůni a pak ho tam naházet zbytek až těsně před šlehačkou, ať zůstane celé. Je jedno, kolik ho tam dáš, ztuhne to vždycky, čím víc, tím líp, samo.
Ještě mám ráda jahody, má to chuť jako jahody se šlehačkou.
Anebo rybíz, třeba i v kombinaci s višněma, to dám málo ovoce do tvarohu a pak hodně do želatiny a hodně to osladím.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Kohant » pon 04. led 2010 14:00:01

Korva ten si žere ten Gene.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 14:02:09

Buď v klidu, jednou za rok.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » pon 04. led 2010 15:22:02

Taky existuje takový blemc, co si můžou udělat i děti (téměř trampská varianta):
Ovoce se rozdělá se zakysankou, jogurtem apod., případně přisladí a pak se do toho šťouchají dětské piškoty - co se vejde. A třeba šlehačka navrch.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pon 04. led 2010 15:28:08

Tigra píše:Teď koukám na ten tvůj sortiment - maliny jsou na ten tvarohový dort úplně nejlepší! Chce to dát trochu ovoce do tvarohu, aby dostal barvu a vůni a pak ho tam naházet zbytek až těsně před šlehačkou, ať zůstane celé. Je jedno, kolik ho tam dáš, ztuhne to vždycky, čím víc, tím líp, samo.
Ještě mám ráda jahody, má to chuť jako jahody se šlehačkou.
Anebo rybíz, třeba i v kombinaci s višněma, to dám málo ovoce do tvarohu a pak hodně do želatiny a hodně to osladím.

Jo, to vypadá dobře, děkuji. Ovoce předem úplně rozmrazit nebo jen povolit?
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 16:28:44

Radši rozmrazit, ono pustí šťávu a pak by se ti to oddělovalo od toho tvarohu. Šťávu tam bud´ zašlehej, anebo použij na tu želatinu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Sitar » pon 04. led 2010 22:22:19

Dávat domácí mražené ovoce do moučných čí mléčných variací mi přijde poněkud pošetilé.

http://vitakucharka.blog.cz/rubrika/zmrzliny
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3570
Registrován: pon 17. lis 2008 20:15:34

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pon 04. led 2010 22:57:17

já myslela, že má zahradní, ne domácí.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Sitar » úte 05. led 2010 0:34:09

Tigra píše:já myslela, že má zahradní, ne domácí.

Ze zahradnictví?
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3570
Registrován: pon 17. lis 2008 20:15:34

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » pát 15. led 2010 14:37:41

Amfetaminový koktejl! Ten tvarohový dort vypadá dobře.
Obrázek
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » pát 15. led 2010 14:41:47

To bude takový ten německý. Dělávala jsem ho a byl senzační!
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » sob 23. led 2010 19:04:29

Třešňovočokoládová buchta

hladká mouka 1 hrnek
kakao 1/2 hrnku
vejce 2 ks
olej 0,5 hrnku
polohrubá mouka 2 hrnky
mléko 2 hrnky
kypřící prášek do perníku 1 balíček
směs Vitana "třešňový punč" 1 balíček
višňový/třešňový/rybízový džem 1 hrnek (pozor, toto je hodně málo sladké, doslaďte si to podle chuti)


Péct na 170°C asi 30-40 min.

Polít čokoládovou polevou, může se i namazat zbytkem džemu pod polevu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod brettka » sob 23. led 2010 20:02:21

Co to je směs vitana třešňový punč?
Můžu místo 1 hrnku hladké, dát 3 hrnky polohrubé? Jsem všechnu hladkou minula do těsta na perníčky, kt. se mi chladí v lednici.
brettka
Člen
 
Příspěvky: 4428
Registrován: pon 17. lis 2008 9:37:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » sob 23. led 2010 20:04:25

Asi jo, já to tak dávám, že jsem to zadaptovala z jiného receptu, ale taky jsem nemohla původně najít hladkou, tak bych dala všechnu polohrubou.

To je takový pytlík na nápoj, mají to mezi kořením. Jako Vitacit, ale výrazně to voní a chutná po třešních.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » sob 23. led 2010 22:19:19

To je tak hrozně dobré, že furt chodím ibakúsok. Doufám, že to Geník sežere ke snídani celé.
Je to Kotanyi, ne Vitana:
http://koreni.kotanyi.cz/seznam.phtml?srtid=59&skid=6
Obrázek
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 97 návštěvníků