Sladké pečení

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Sladké pečení

Příspěvekod derad » ned 03. dub 2016 22:05:47

přístoj, co umí udělat z oříšků melanž, je asi dostupný jen profíkům a i tak to musí trvat dost dlouho.
Ale zní to dobře!
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 17101
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » čtv 07. dub 2016 12:13:26

To vypadá jedle. Už za tři měsíce.
https://www.toprecepty.cz/recept/8066-svestkove-kostky/
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » sob 16. dub 2016 19:22:40

Peču kynuté ovocné koláče a zadělala jsem těsto na housky. Ty se ale budou péct až ráno.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » sob 16. dub 2016 22:30:43

Tak... patří to do tématu, kde si sdělujeme, co jsme se dnes naučili, sladké pečení to není, ale co už.
Vařím xtou variantu pomerančové marmelády, jak to postupně ve Španělsku dozrává, pomeranče sládnou a už v nich není nic moc přírodní pektin, je celkem potíž je dotáhnout do přijatelné konsistence.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » ned 17. dub 2016 9:30:20

Housky po celonočním odpočívání a dozrávání těsta dopadly perfektně.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » pon 18. dub 2016 23:56:58

Já bych to sem dopsala zítra, carrot cake a bábovka z Baileys. Až to sežerou.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » úte 19. dub 2016 11:27:01

http://www.bakedbyanintrovert.com/irish ... ke-recipe/
Moc dobre, dala jsem mene cukru do polevy, jen asi 2 lzice.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » úte 19. dub 2016 11:35:47

Pem, dej sem něco raw bez cukru. Do něčeho jednoduchého bych se pustila, smrad pořád loudí buchty.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83064
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » ned 24. dub 2016 16:02:05

Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » úte 17. kvě 2016 12:11:17

To vypadá moc dobře, nevím dokonce, jestli to tu už nepekla Tigra. Ale já jsem netušila, co to je. Dobře vypadá nápad i na slanou verzi - třeba s nějakým kozím sýrem nebo tak.
http://www.pekarnomanie.cz/sloni-usi/
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Tigra » úte 17. kvě 2016 13:20:05

lenka píše:To vypadá moc dobře, nevím dokonce, jestli to tu už nepekla Tigra.

Si ze mně děláš prdel.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 83064
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Sladké pečení

Příspěvekod GeneHawkins » úte 17. kvě 2016 14:59:23

Nejedl bych nic, co se jmenuje uši. Ani houbu, ani Štramberské, natož sloní.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 24326
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Kohant » stř 18. kvě 2016 6:15:09

Jidášovo se jmenuje jen ucho. Ani to ne?
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35436
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Sladké pečení

Příspěvekod GeneHawkins » stř 18. kvě 2016 8:19:43

V nikakom slůčaje.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 24326
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » ned 22. kvě 2016 20:47:21

http://www.davidlebovitz.com/2015/12/bi ... th-reichl/
Na korpus mnohem méně cukru a másla (dle typu sušenek), v "tvarohové" vrstvě ubrat cukr na 160 gramů, žádná citronová kůra, horní vrstva přidat šťávu ze 2 mučenek. Minulý týden jsem pekla první verzi, sežrali to hned.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod derad » ned 22. kvě 2016 22:01:28

vypadá to skvěle
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 17101
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » sob 11. čer 2016 20:03:25

rebarborové muffiny. poprvé z vlastní úrody.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 15. čer 2016 17:19:04

lenka píše:rebarborové muffiny. poprvé z vlastní úrody.

Das odkaz na recept, at odhadneme, co je spatne?
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 15. čer 2016 17:25:08

Ja bych celkem verila temto receptum:
http://kitchenette.cz/clanek/226-muffin ... u-posypkou
http://kitchenette.cz/clanek/28-rebarbo ... ve-muffiny

Autorka je sice zvlastni osoba, ale zatim mi jeji recepty vetsinou fungovaly. Podle mne je dulezite to pridani jogurtu / zakysane smetany, pokud to neni v receptu, ktery jsi pouzila, bude tohle asi pricina, proc (jak jsi psala) byly muffiny citit moukou.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » stř 15. čer 2016 17:33:22

molie píše:Ja bych celkem verila temto receptum:
http://kitchenette.cz/clanek/226-muffin ... u-posypkou
http://kitchenette.cz/clanek/28-rebarbo ... ve-muffiny

Autorka je sice zvlastni osoba, ale zatim mi jeji recepty vetsinou fungovaly. Podle mne je dulezite to pridani jogurtu / zakysane smetany, pokud to neni v receptu, ktery jsi pouzila, bude tohle asi pricina, proc (jak jsi psala) byly muffiny citit moukou.

Byl tam kefír. Já nemám ráda hrnkové recepty, mám velké hrnky apak nevím, kolik přidet nehrnkových ingrediencí. Podle mě tam chybělo přidat vejce navíc, aspoň malé.
http://www.recepty.cz/recept/rebarborove-muffiny-18107

A taky mi už možná blbě peče trouba
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 15. čer 2016 18:01:38

lenka píše:
molie píše:Ja bych celkem verila temto receptum:
http://kitchenette.cz/clanek/226-muffin ... u-posypkou
http://kitchenette.cz/clanek/28-rebarbo ... ve-muffiny

Autorka je sice zvlastni osoba, ale zatim mi jeji recepty vetsinou fungovaly. Podle mne je dulezite to pridani jogurtu / zakysane smetany, pokud to neni v receptu, ktery jsi pouzila, bude tohle asi pricina, proc (jak jsi psala) byly muffiny citit moukou.

Byl tam kefír. Já nemám ráda hrnkové recepty, mám velké hrnky apak nevím, kolik přidet nehrnkových ingrediencí. Podle mě tam chybělo přidat vejce navíc, aspoň malé.
http://www.recepty.cz/recept/rebarborove-muffiny-18107

A taky mi už možná blbě peče trouba

Taky nesnasim hrnkove recepty. Podle mne malo vajec, hodne mouky a nedavala bych polohrubou.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Lenka » stř 15. čer 2016 18:03:32

molie píše:
lenka píše:
molie píše:Ja bych celkem verila temto receptum:
http://kitchenette.cz/clanek/226-muffin ... u-posypkou
http://kitchenette.cz/clanek/28-rebarbo ... ve-muffiny

Autorka je sice zvlastni osoba, ale zatim mi jeji recepty vetsinou fungovaly. Podle mne je dulezite to pridani jogurtu / zakysane smetany, pokud to neni v receptu, ktery jsi pouzila, bude tohle asi pricina, proc (jak jsi psala) byly muffiny citit moukou.

Byl tam kefír. Já nemám ráda hrnkové recepty, mám velké hrnky apak nevím, kolik přidet nehrnkových ingrediencí. Podle mě tam chybělo přidat vejce navíc, aspoň malé.
http://www.recepty.cz/recept/rebarborove-muffiny-18107

A taky mi už možná blbě peče trouba

Taky nesnasim hrnkove recepty. Podle mne malo vajec, hodne mouky a nedavala bych polohrubou.

Dala jsem napůl hladkou, příště bude jen hladká do muffinů. V Polsku jiná než hladká neexistuje, tchýně Eleonora z ní peče úplně všechno.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10303
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Sladké pečení

Příspěvekod Friday » stř 15. čer 2016 22:20:59

Já zase z polohrubé peču všechno. Nemáte nápad na koláč s kuličkovým rybízem (čerstvým či mraženým) ještě jinak než jako drobenkový koláč? Ten je sice asi nejlepší, ale připadá mi obehraný ...
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 38322
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Sladké pečení

Příspěvekod molie » stř 15. čer 2016 23:19:07

Já polohrubou zavrhuji jen pro muffiny... v místě jejich zrození mají jen hladkou, s ní to funguje, polohrubá tam nedává smysl (pro strukturu těsta nic zajímavého neudělá).
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15124
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Sladké pečení

Příspěvekod derad » stř 15. čer 2016 23:20:04

Friday píše:Nemáte nápad na koláč s kuličkovým rybízem (čerstvým či mraženým) ještě jinak než jako drobenkový koláč? Ten je sice asi nejlepší, ale připadá mi obehraný ...

upeč ho v moll.
Nebo ať ho upeče mollie.
Jdu domů, abych mohla do KAA
derad
Člen
 
Příspěvky: 17101
Registrován: ned 06. lis 2011 22:55:18

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron