Tigra píše:Jste se zbláznily, ne? Já bych v životě v......í cukroví nepekla.
molie píše:Tigra píše:Jste se zbláznily, ne? Já bych v životě v......í cukroví nepekla.
molie píše:Večer jsem měla pečení ve velkém, pro kamarádku, co má dnes pozvaný plný dům lidí a nestíhá. Nová trouba perfektní, jen mám dojem, že peče nějak víc, než odpovídá nastavené teplotě.
Testovala jsem taky novou kuchařku, Les Cakes de Sophie. Všechno se cpe do hranaté chlebíčkové formy, základní poměr je takhle:
na slanou verzi 3 vejce, 150 gramů hladké mouky s vmíchaným práškem do pečiva, 100 ml oleje, 130 ml mléka, 100 gramů strouhaného sýra, sůl, přibližně 200 gramů doplňkových surovin (sýr, šunka, grilovaná paprika, olivy, sušená rajčata...), prostě se to jen smíchá a kydne do formy
na sladkou verzi 3 vejce umíchat se 160 gramy změklého másla a 160 gramy moučkového cukru, přidat 150 gramů hladké mouky s vmíchaným práškem do pečiva a doplňkové suroviny (ovoce na kousky, pokud jsou sypké jako například mleté ořechy, ubere se mouka), smíchat, do formy
Peče se na 180C, podle kuchařky 45 minut, no v mé troubě kratší dobu.
Žádný sníh z bílků a podobné srandy, je to jednoduché a blbuvzdorné. Výsledek jsem předala, recenzi přidám, až ji dostanu sama.
Dělala jsem kombinaci olivy - grilovaná paprika - feta; druhý kus uzená kuřecí prsa (z náboženských důvodů jedí jen kuře...) - sušená rajčata; třetí sladký chlebíček ananas z konzervy na kousky - zbytek kokosového mléka - po vyndání z trouby se má pokapat rumem, našla jsem jen Grand Marnier.
Friday píše:Mám ji jako dědičnou nehnutelnost a expanduje.
molie píše:Třešňový koláč dle francouzského receptu, v podstatě bublanina, ale třešně jsou vypeckované a v těstě je přidaná mandlová moučka.
Zatím se peče, o výsledku případně budu referovat.
molie píše:V poslednim cisle Apetitu je recept na jablecny kolac, kam se davaji jablka marinovana v 250 ml bourbonu. Dneska ho upecu, vyuziju tak Ballantine's Brasil (s citrusy), co tady nikdo nechce pit, protoze teda je to desne.
lenka píše:molie píše:V poslednim cisle Apetitu je recept na jablecny kolac, kam se davaji jablka marinovana v 250 ml bourbonu. Dneska ho upecu, vyuziju tak Ballantine's Brasil (s citrusy), co tady nikdo nechce pit, protoze teda je to desne.
Podej pak hlášení.
Kohant píše:lenka píše:molie píše:V poslednim cisle Apetitu je recept na jablecny kolac, kam se davaji jablka marinovana v 250 ml bourbonu. Dneska ho upecu, vyuziju tak Ballantine's Brasil (s citrusy), co tady nikdo nechce pit, protoze teda je to desne.
Podej pak hlášení.
Podej kus koláče.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 135 návštěvníků