Pro otrlé fajnšmekry

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod derad » ned 10. čer 2012 8:33:45

for Kikina:

51394.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Já se taky nechápu.
Tigra

derad
Člen
 
Příspěvky: 17300
Registrován: ned 06. lis 2011 21:55:18

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kikina » ned 10. čer 2012 12:09:15

derad píše:for Kikina:

A tenhle eshop znáš? Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link. ;)
Kikina
 
Příspěvky: 2543
Registrován: pon 07. lis 2011 20:15:32

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod molie » sob 23. čer 2012 20:07:49

Z Habanero.cz doporucuji tuhle sadu (pokud nemate hubu z azbestu, to muzete i do vyssiho levelu):
http://www.habanero.cz/detail/blair-hea ... t-sampler/
Tam jeste krome paliveho poznate i jinou chut. :) Vyzkouseno.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » pon 25. čer 2012 22:27:09

Lenko, jestli máš taky ty manchony, tak je někomu daruj - někomu, koho dlouho neuvidíš. Otrlému.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Lenka » úte 26. čer 2012 8:05:53

Tigra píše:Lenko, jestli máš taky ty manchony, tak je někomu daruj - někomu, koho dlouho neuvidíš. Otrlému.


Co je to?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » úte 26. čer 2012 9:32:45

Exhumovaný hromadný ptačí hrob.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Lenka » úte 26. čer 2012 11:31:18

Tigra píše:Exhumovaný hromadný ptačí hrob.


Jejda, napadá mě jen konzerva s kachníma pařátama. Jednu jsem dala Nikole. :o
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod molie » úte 26. čer 2012 13:50:12

Manchons jsou moc velka obiracka...
manchons.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15885
Registrován: úte 18. lis 2008 21:49:25

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Lenka » úte 26. čer 2012 15:34:20

Tigra píše:Exhumovaný hromadný ptačí hrob.


Myslíš tu konkrétní značku, co jsme koupili? Co s tím je? Dej vědět, ať už neroztrubuju zbytečně, jaká je to dobrota. Já jsem pochopila, že už jste to někdy jedli. :D
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Friday » stř 11. črc 2012 20:58:31

Mám strašnou chuť na solené brambůrky! Normálně je nemusím. To bude tím globálním oteplováním ...
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » stř 05. zář 2012 14:38:08

Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 8:48:11

Máte nějakej vyzkoušenej recept?

viewtopic.php?f=3&t=462&start=1400#p185277
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » pát 07. zář 2012 8:51:11

Po alambíkovsku.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 8:54:43

Nacpat je do konzerf?
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » pát 07. zář 2012 9:02:03

Péct 24 hodin v peci.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 9:04:58

Odleželá kachní stehýnka

Podle tohoto receptu rozhodně nevařte pro okamžitou konzumaci. Jako správní gurmáni si jídlo vychutnejte doporučuje se proto kachnu nechat odležet.

Ingredience:
6 porcí kachny (nejlépe stehna)
15 ml nasekaného rozmarýnu
15 ml drceného koriandru
15 ml tymiánu
75 ml soli
1 kg kachního nebo vepřového sádla
100 g drceného česneku

Příprava:
Smíchejte rozmarýn, koriandr, tymián, sůl a česnek a rozetřete na porce masa. Přes noc nechte v lednici marinovat.
Rozpusťte kachní nebo vepřové sádlo v hrnci a když je vroucí, přidejte stehna a vložte do předehřáté trouby. Nechte je tam nepřikryté dvě hodiny jen asi při 120 (!) stupních. Kontrolujte maso například špejlí hotové bude, až špejle stehnem hladce projede. Jestliže si nejste jisti, raději maso vyndejte z trouby o trošičku déle.
Když se stehýnka dodělají, dejte hrnec trochu vychladnout a pak maso přendejte do skleněné misky a zalijte sádlem. Po vychladnutí dejte pokrm do ledničky, po týdnu, kdy se chutě masa a koření spojí v jednu, budou porce úplně nejlepší!
Když budete chtít stehýnka konzumovat, krátce je osmažte na sádle až bude kůže křupavá. V Čechách je tradiční přílohou knedlík a zelí, ale zkuste volit i různé zeleninové saláty, podle sezóny.
Klasik radí ke kachně sklenku francouzského Madiranu či Irouléguy, našinec se spokojí i s dobrým červeným vínem domácí produkce.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » pát 07. zář 2012 9:17:46

Podle mne je 2 hodiny málo, to se tak možná ohřeje.
Já položím klidně celého čápa, jen odočeného a odjátřeného, do pekáče - chce to, aby ležel buď na mřížce nebo na otočené misce, protože z toho vyteče asi litr a půl sádla, tak aby v něm neplaval, protože je už mrtvý, tedy plavat nemůže a utopil by se.
Pták se jen osolí, nic jiného.
Peču na 100° minimálně 9 hodin.
Až je maso upečené, což poznáš tak, že kosti z nohou vypadnou samy nebo ři lehkém dotyku, krátce pustím gril a dogriluju kůrku. Pták už nemá žádný tuk v mase, ani pod kůží, je úplně papírová, maso se rozpadá. Chrupavky se taky rozpustí a zmizí, pod sádlem v pekáči je skvělý sulcovitý výpek.
No a pak to hned sežereme, přestože se doporučuje to nechat 24 hodin zalité v tom vypečeném tuku v ledničce a dogrilovat až potom. To se nám ještě nepodařilo.
Koření bych nedávala, sůl stačí, chuť masa je sama o sobě výrazná a taky bys pak tu káď kachního sádla nemohl používat univerzálně (třeba do buchet). Zvlášť teda tady doporučují tři druhy koření, které se musí navzájem požrat.
Dala bych si tymián do bramborové kaše, kterou si pak uděláš z toho sádla. Ale až podruhé, poprvé dej do kaše výpek (to, co ti ztuhne v misce pod sádlem), to je lábuž.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 9:34:30

Tyhle mrchy co mám já umí vypéct do pekáče tak 4 milimetry sádla.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Tigra » pát 07. zář 2012 9:56:58

Už jsi je někdy pekl tak dlouho, jak jsem psala já?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 10:25:12

Ne, ale kde nic není, ani smrt nebere. Já mám jiné kachny než ty co prodávají v kauflandech.

Mezi drobnými chovateli je oblíbená pro chutnéh maso s minimálním podílem tuku, umění pást se, i pro příkladnou starost o kachňátka.




Obrázek

Možná i ty 4 milimetry co jsem psal je moc.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pát 07. zář 2012 10:27:25

21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pon 10. zář 2012 10:10:28

Tigra píše:Podle mne je 2 hodiny málo, to se tak možná ohřeje.

4 hodiny na 120 bylo moc.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Lenka » pon 10. zář 2012 12:32:31

Někdo mi uvařil tak děsně silné kafe, že to můžu napsat jedině sem.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Friday » ned 07. říj 2012 19:04:48

Z jaké matérie se utlouká Kohantovo máslo? O kohantkrávě nepadla nikdy ani zmínka ...
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Pro otrlé fajnšmekry

Příspěvekod Kohant » pon 08. říj 2012 7:48:14

Kupuju od paní z vedlejší vesnice. Ale už prý tohle říjnové už není tak dobré.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam [Bot] a 25 návštěvníků

cron