Včera jsem z nedostatku znalostí provedla improvizaci, tzv. čínskou a nebylo to špatné.
Tvary z lístkového těsta naskládat na papír, ozdobně poklást čárami ze sladké sójovky a posypat hodně semeny (seznamem, lnem).
Tigra píše:Spis technolgie byla zajimava - koupila jsem to listove testo na pecicim papire, jednu pulku nechala tak, do druhe pulky jsem udelala 12 der stamprlkou (to byly prave ty kolecka - odpad) a preklopila. Tak mi vznikl dvojity plat, do kulatych dir jsem nasazela ty naplne, rozkrajela ostrym nozem na obdelniky a dala i s papirem na plech. Rychlovka. Ale priste si testo vyvalim sama, bylo to moc nizke, plat je moc tenky, tak na strudl nebo na pizzu.
Ingredience:
droždí 1/2 kostky
sůl 1 lžička
hrubá mouka 400 g
petrželka 1 lžíce
drcený kmín špetek
sádlo 70 g
česnek 4 stroužky
mletá pálivá paprika špetek a
cukr krupice 1/2 lžičky
vejce 2 ks
mléko 200 ml
sušené houby
Sušené hříbky namočíme asi na hodinu do vlažné vody a pak je slijeme.
Droždí, cukr a lžíci mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s kořením, jemně nasekanou petrželkou, solí a hříbky nakrájenými na nudličky. Přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, jemně nasekaný česnek i vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple 30 minut kynout.
Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme hříbkovou buchtu na 200 °C dozlatova.
Kynutá hříbková buchta je výborná teplá i studená. Můžeme ji obložit nakládanými houbami i čerstvou zeleninou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 164 návštěvníků