Kohant píše:Už to klokotá.
Zatímco dnes by zdravotníci nejradši viděli fazole i jiné luštěniny na stole dvakrát týdně, sv. Jeroným je zakazoval podávat v ženských klášterech, neboť prý „…působí lechtání v rozkroku“. Mluvil nejspíš z vlastní zkušenosti, žil dlouho jako poustevník a bojoval s tělesným pokušením.
Friday píše:Zatímco dnes by zdravotníci nejradši viděli fazole i jiné luštěniny na stole dvakrát týdně, sv. Jeroným je zakazoval podávat v ženských klášterech, neboť prý „…působí lechtání v rozkroku“. Mluvil nejspíš z vlastní zkušenosti, žil dlouho jako poustevník a bojoval s tělesným pokušením.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/22781 ... ibido.html
Felerka píše:Friday píše:Zatímco dnes by zdravotníci nejradši viděli fazole i jiné luštěniny na stole dvakrát týdně, sv. Jeroným je zakazoval podávat v ženských klášterech, neboť prý „…působí lechtání v rozkroku“. Mluvil nejspíš z vlastní zkušenosti, žil dlouho jako poustevník a bojoval s tělesným pokušením.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/22781 ... ibido.html
Aha, takže já už konečně vím, z čeho to mám!
Kohant píše:Felerka píše:Friday píše:Zatímco dnes by zdravotníci nejradši viděli fazole i jiné luštěniny na stole dvakrát týdně, sv. Jeroným je zakazoval podávat v ženských klášterech, neboť prý „…působí lechtání v rozkroku“. Mluvil nejspíš z vlastní zkušenosti, žil dlouho jako poustevník a bojoval s tělesným pokušením.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/22781 ... ibido.html
Aha, takže já už konečně vím, z čeho to mám!
Aha, netušil jsem že filcky jsou z fazolí.
Felerka píše:Kohant píše:Felerka píše:Friday píše:Zatímco dnes by zdravotníci nejradši viděli fazole i jiné luštěniny na stole dvakrát týdně, sv. Jeroným je zakazoval podávat v ženských klášterech, neboť prý „…působí lechtání v rozkroku“. Mluvil nejspíš z vlastní zkušenosti, žil dlouho jako poustevník a bojoval s tělesným pokušením.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/22781 ... ibido.html
Aha, takže já už konečně vím, z čeho to mám!
Aha, netušil jsem že filcky jsou z fazolí.
..tak, to já taky ne!
lenka píše:asi si je dnes taky dám, ale bez špeku.
Chili con carne podle restaurace Jáma
Šéfkuchař Martin Lev
Suroviny: 600 g hovězí maso, 400 g pinto fazole, 300 g rajčata krájená, 4 ks chipotle chili papričky, 200 g cibule, 50 g česnek, 50 g koriandr, 50 g hořká čokoláda, sůl, cukr, chilli, římský kmín
Postup: Zprudka orestujeme maso, přidáme cibulku a chilli a necháme cca 10 minut než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek a krájená rajčata a necháme vařit do měkka. Mezitím si uvaříme fazole do poloměkka. Když je masová směs hotová přisypeme fazole, hořkou čokoládu a koriandr a necháme ještě pár minut provařit. Dochutíme chilli, římským kmínem,solí, pepřem a cukrem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 návštěvníků