Nočky s fazolema - Gnocchi di patate ai fagioli borlotti
[ňoky]Pro 4 osoby
* 600 gr bramborovych noku
* 200 gr namocenych fazoli
* nasekana petrzel
* nasekana bazalka
* nasekane oregano
* olivovy olej extravergine
* sul
* 1 mala cibule
1. Uvarte noky podle zakladniho predpisu
2. Nechte je odpocinout 30 minut
3. V mezicase uvarte fazolovou polevku
4. Ve velkem hrnci nechte zezlatnou cibulku na 2 lzicich oleje
5. pridejte fazole, 3/4 l vody, koreni a privedte k varu
6. dle chuti osolte
7. pridejte noky
8. kdyz je polivka tak husta, ze uz neni tekuta, vypnete ohen
9. rozdejte na talire
10. pridejte lzicku oleje na kazdou porci
11. Servite
pozn.: myslim, ze se tady predpoklada, ze kucharka bude varit noky svepomoci - ja bych zacala bodem 3. a v bode 7. bych do toho pridala noky-polotovar, rovnou ze sacku, bez predvareni
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.