To mi přišlo mailem i s obrázkama. Mně to teda nic neříká, ale tady jsou různé lidé...
KNEDLÍK V MIKROVLNCE - SUPERRYCHLOVKA
Takže:
od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!!!
***********************************************************************************
Do misky nakrájíme:
jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,
přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
2 žloutky,
asi půl lžičky soli,
půlku prášku do pečiva (1 lžička)
a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar.
Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu, nebo keramiky. NE plechovou !!!!!!
Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit".
No a pokud máte troubu s výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut.
Až se trouba vypne, počkejte cca 1-2 minuty, ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).
A je hotovo – můžeme podávat.
***********************************************************************************
Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.