Tigra píše:Mercimek corbasi - turecká čočková polívka
balíček čočky (může být i červená)
nějaké mrkve
cibule celá
4 stroužky česneku
koření (na tom to stojí): bílý pepř, nové koření, paprika - to mleté; římský kmín, oregáno - to vcelku
sůl
Všechno se to uvaří a rozmixuje do hladka.
Na talíři se na to má dát plátek citronu a petželová nať (ne kudrnka, ale ty douhé listy), a hodně.
Tigra píše:variť, nie piecť.
Friday píše:"Omáčka" z kořenové zeleniny:
Mrkev, celer, petržel a/nebo pastiňák nastrouháme buď na jemném nebo hrubším nudličkovém struhadle (jak kdo radši) a dusíme na zesklovatělé cibulce. Podkladem může být máslo, olej i různá sádla. Je dobré zeleninu trochu osmahnout a pak teprve zalít rajským protlakem, šťávou nebo kečupem, případně opatrně podlévat vodou a pěkně rozdusit na omáčku. Dochucuju solí, česnekem a nějakými bylinkami (většinou yzopem). Ke konci se to může zjemnit trochou mléka.
Chutná nám to se špagetami a sýrem.
Tigra píše:Friday píše:"Omáčka" z kořenové zeleniny:
Mrkev, celer, petržel a/nebo pastiňák nastrouháme buď na jemném nebo hrubším nudličkovém struhadle (jak kdo radši) a dusíme na zesklovatělé cibulce. Podkladem může být máslo, olej i různá sádla. Je dobré zeleninu trochu osmahnout a pak teprve zalít rajským protlakem, šťávou nebo kečupem, případně opatrně podlévat vodou a pěkně rozdusit na omáčku. Dochucuju solí, česnekem a nějakými bylinkami (většinou yzopem). Ke konci se to může zjemnit trochou mléka.
Chutná nám to se špagetami a sýrem.
Nakoupila jsem ingredience, ALE nemám pasťu.
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 267 návštěvníků