od nadja » sob 17. pro 2011 20:04:08
Vývar, osolený, z rybích vnitřností, hlavy ( bez žáber, hořkne polívka) a případně dalších odřezků z ryby přecedím, vnitřnosti pokrájím vč. čistě obraného masa a vložím do vývaru. Na másle osmažím do zlatova ( barva by měla být jako na svíčkovou ) nastrouhanou kořenovou zeleninu společně s dětskou nebo hrubou krupicí. Směs zavařím do polévky, lehce vmíchám celé vejce
( podle množství polévky dávám i 2 či 3 ), pořádně provařím. Polévku dochutím dle své chuti. Osmažím krutony z pečiva, které před podáváním polévky dám v misce na stůl, ať si každý nandá kolik chce nebo nechce.
Já ještě dávám i do té zeleninové směsi pórek, ale ten být nemusí. My ho tam ale máme rádi.
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“