Co s tím? II

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 14:09:28

molie píše:
Lenka píše:
nadja píše:
Lenka píše:Za posledních 14 dní jsem dostala z různých stran asi devadesát domácích vajec a jelikož jsme jen dva, prostě to nezvládáme likvidovat. Segra JE V LÁZNÍCH NA 4 TÝDNY, TAK NEMÁM ANI KOMU PŘEDAT. cO S TÍM? mÁTE NĚJAKÉ ZAJÍMAVÉ RECEPTY?

Zakonzervovat! ;)
Jednoduché konzervování:
Vejce můžeme konzervovat také potřením jednotlivých vajec čirým minerálním olejem. Vejce vydrží údajně 12 měsíců. Na ruku v rukavici si nalejeme trochu čirého minerálního oleje a vejce v něm opatrně obalíme. Uložíme do běžných obalů na vejce a skladujeme v chladnu a temnu.

Děkuji za nápad, ale to ne. Kdysi jsme uskladňovali vajíčka do vodního skla a bylo to fuj. Něco napeču, pak udělám vajíčkový salát - ten jsem neměla asi tak 10 let a pak z těch nejčerstvější vaječný ko'nak - to bude zakonzervované úplně nejlíp.

Ty veris, ze vajecny liker vam doma dlouho vydrzi?!? Zvlastni domacnost. :nev

Počkám s ním na Pavlínku.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 14:10:54

A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod molie » sob 03. čer 2017 14:38:55

Lenka píše:A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!

Doma u Maman francouzske syry, hodne zeleniny, spizy z kurecich prsou a jater (bio, jinak by to Maman nesmelo pres prah), byly moc zajimave marinovane, dneska budou krevety a rybi vajicka. Samostatne cestou mestem jsem si upytlacila salat s kachnimi prsicky a jednou eclair plnenou kremem se slanym karamelem. A dneska jsem k obedu neodolala a dala si burger v pry nejlepsi restauraci na burgry tady. Trosku jsem jim to rozpitvala (vazne se mi nechtelo jist horni dil housky), bylo to dobre, ale nepripadalo mi to jako super jedinecne. 2 lahve sampanskeho, nejake ruzove. Jeste zitra...
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 14726
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 18:15:14

molie píše:
Lenka píše:A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!

Doma u Maman francouzske syry, hodne zeleniny, spizy z kurecich prsou a jater (bio, jinak by to Maman nesmelo pres prah), byly moc zajimave marinovane, dneska budou krevety a rybi vajicka. Samostatne cestou mestem jsem si upytlacila salat s kachnimi prsicky a jednou eclair plnenou kremem se slanym karamelem. A dneska jsem k obedu neodolala a dala si burger v pry nejlepsi restauraci na burgry tady. Trosku jsem jim to rozpitvala (vazne se mi nechtelo jist horni dil housky), bylo to dobre, ale nepripadalo mi to jako super jedinecne. 2 lahve sampanskeho, nejake ruzove. Jeste zitra...

Kaviárem se teda asi cpát nebudu, ale už se těším na něco dobrého.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 9963
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Předchozí

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron