Co s tím? II

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 14:09:28

molie píše:
Lenka píše:
nadja píše:
Lenka píše:Za posledních 14 dní jsem dostala z různých stran asi devadesát domácích vajec a jelikož jsme jen dva, prostě to nezvládáme likvidovat. Segra JE V LÁZNÍCH NA 4 TÝDNY, TAK NEMÁM ANI KOMU PŘEDAT. cO S TÍM? mÁTE NĚJAKÉ ZAJÍMAVÉ RECEPTY?

Zakonzervovat! ;)
Jednoduché konzervování:
Vejce můžeme konzervovat také potřením jednotlivých vajec čirým minerálním olejem. Vejce vydrží údajně 12 měsíců. Na ruku v rukavici si nalejeme trochu čirého minerálního oleje a vejce v něm opatrně obalíme. Uložíme do běžných obalů na vejce a skladujeme v chladnu a temnu.

Děkuji za nápad, ale to ne. Kdysi jsme uskladňovali vajíčka do vodního skla a bylo to fuj. Něco napeču, pak udělám vajíčkový salát - ten jsem neměla asi tak 10 let a pak z těch nejčerstvější vaječný ko'nak - to bude zakonzervované úplně nejlíp.

Ty veris, ze vajecny liker vam doma dlouho vydrzi?!? Zvlastni domacnost. :nev

Počkám s ním na Pavlínku.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 14:10:54

A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod molie » sob 03. čer 2017 14:38:55

Lenka píše:A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!

Doma u Maman francouzske syry, hodne zeleniny, spizy z kurecich prsou a jater (bio, jinak by to Maman nesmelo pres prah), byly moc zajimave marinovane, dneska budou krevety a rybi vajicka. Samostatne cestou mestem jsem si upytlacila salat s kachnimi prsicky a jednou eclair plnenou kremem se slanym karamelem. A dneska jsem k obedu neodolala a dala si burger v pry nejlepsi restauraci na burgry tady. Trosku jsem jim to rozpitvala (vazne se mi nechtelo jist horni dil housky), bylo to dobre, ale nepripadalo mi to jako super jedinecne. 2 lahve sampanskeho, nejake ruzove. Jeste zitra...
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 03. čer 2017 18:15:14

molie píše:
Lenka píše:A vůbec: čím ses cpala ty na cestách, Molie? A nic nezatajuj!

Doma u Maman francouzske syry, hodne zeleniny, spizy z kurecich prsou a jater (bio, jinak by to Maman nesmelo pres prah), byly moc zajimave marinovane, dneska budou krevety a rybi vajicka. Samostatne cestou mestem jsem si upytlacila salat s kachnimi prsicky a jednou eclair plnenou kremem se slanym karamelem. A dneska jsem k obedu neodolala a dala si burger v pry nejlepsi restauraci na burgry tady. Trosku jsem jim to rozpitvala (vazne se mi nechtelo jist horni dil housky), bylo to dobre, ale nepripadalo mi to jako super jedinecne. 2 lahve sampanskeho, nejake ruzove. Jeste zitra...

Kaviárem se teda asi cpát nebudu, ale už se těším na něco dobrého.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 10. lis 2017 8:44:05

Pečete/vaříte kaštany? Je to k snědku? Hodí se nějakým způsobem ke kachně nebo huse?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod GeneHawkins » pát 10. lis 2017 9:09:32

Ne. Ne. Ne.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 24226
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 10. lis 2017 14:30:33

Lenka píše:Pečete/vaříte kaštany? Je to k snědku? Hodí se nějakým způsobem ke kachně nebo huse?

jo, jo, asi jo, ale kdo by se s tím sral.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Ivan-1 » pát 10. lis 2017 19:06:26

Lenka píše:Pečete/vaříte kaštany? Je to k snědku? Hodí se nějakým způsobem ke kachně nebo huse?

Nevedia čo kecajú, tí dvaja nado mnou. Je to výborné!
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 13119
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 10. lis 2017 20:20:09

Musíš je nastříhnout manikurovýma nůžkama, aby ti to nestřílelo a nepochrchlalo troubu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Ivan-1 » pát 10. lis 2017 22:25:19

Tigra píše:Musíš je nastříhnout manikurovýma nůžkama, aby ti to nestřílelo a nepochrchlalo troubu.

Ja na to používam nôž. Vy také nepoznáte?
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 13119
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Co s tím? II

Příspěvekod molie » pát 10. lis 2017 22:44:36

Lenka píše:Pečete/vaříte kaštany? Je to k snědku? Hodí se nějakým způsobem ke kachně nebo huse?

Ano. Rozhodně ano. Zkoušela jsem nádivku do husy s kaštany, ale moc mne to nevzalo.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15047
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 10. lis 2017 23:03:10

Ivan-1 píše:
Tigra píše:Musíš je nastříhnout manikurovýma nůžkama, aby ti to nestřílelo a nepochrchlalo troubu.

Ja na to používam nôž. Vy také nepoznáte?

my jsme pokrokoví
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » sob 11. lis 2017 19:09:43

Aniž bych to tušila, dostala jsem jako dárek pytlík kaštanů :D Co s tím, Ivane? Naříznu/nastříhnu a co dal?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Ivan-1 » ned 12. lis 2017 15:46:55

Lenka píše:Aniž bych to tušila, dostala jsem jako dárek pytlík kaštanů :D Co s tím, Ivane? Naříznu/nastříhnu a co dal?

Dá sa to v trúbe na 200 C 20-30 min, podľa veľkosti. Ja dám na sporák platňu, poukladám na ňu gaštany, trocha pokropím vodou a prikryjem starým malým hrncom. Prvých 20-25 minút občas zahrkám hrncom, aby sa pod ním gaštany obrátili. Gaštany sú potom v podstate upečené. Potom ich odokryjem, nechám vypariť vodu, znova prikryjem a oheň dám naplno na 3-4 minúty. Tým vnútorná tenká šupka uschne a pôjde ľahko ošúpať. Treba experimentovať na malom množstve a vychytať tomu muchy.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 13119
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » ned 12. lis 2017 17:12:02

Já je namáčím do vody přes noc, ale jen když jsou už suché. Pak je peču tak 20 minut na 200.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82908
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » ned 12. lis 2017 18:32:41

A po upečení se to jí oloupané jen tak? Jako ořechy třeba nebo s tím něco děláte dál?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Ivan-1 » ned 12. lis 2017 19:03:27

Lenka píše:A po upečení se to jí oloupané jen tak? Jako ořechy třeba nebo s tím něco děláte dál?

Jen tak. Ale nájdeš recepty, ako to nejesť len tak.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 13119
Registrován: stř 12. lis 2008 19:11:48

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » ned 12. lis 2017 19:10:47

Ivan-1 píše:
Lenka píše:A po upečení se to jí oloupané jen tak? Jako ořechy třeba nebo s tím něco děláte dál?

Jen tak. Ale nájdeš recepty, ako to nejesť len tak.

Áno, a ďakujem.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10264
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Předchozí

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot], Tbot a 1 návštěvník

cron