Co s tím? II

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » ned 18. led 2015 11:30:16

Když jsou to tak pěkné plody, tak jich co nejvíc snězte zaživa. Jinak je můžeš využít do salátů i ve slané kuchyni - milujeme kotlety nebo kuře na jablkách apod. Co bys dělala s povidly? Já hodně jablek zpracovávám na pyré/jablečnou výživu bez cukru, ale to dělávám ze sprostých padavčat.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40416
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » ned 18. led 2015 12:04:02

Nemám je kde skladovat, v kuchyni se mi za čtrnáct dní zkazí a nikdo u nás ovoce nežere. Akorát já spotřebuju jedno za dva dny do čekankového salátu. Buď je vyhodím, nebo zpracuju. Ne, že by se mi do toho chtělo.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Ivan-1 » ned 18. led 2015 12:32:24

Skús na ne napichnúť lístočky láska, nenávisť, život, smrť. Sitar ťa bude milovať.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 14465
Registrován: stř 12. lis 2008 18:11:48

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » ned 18. led 2015 12:33:33

To potřebuju, aby mne miloval Sitar. :D Usuším je.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 11:02:58

Koupila jsem dva kusy celé dorady (asi pražma) - copak s tím? Já bych ji šoupla do trouby, poradíte mi dobré koření? Vždycky jsem kupovala jen směsi, ale už nechci, ve většině je curry a to nesnáším.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 11:04:53

Já si dávám na rybu jen sůl, kopr a hořčičné semínko - to na pánev.
A do trouby jen sůl a kolečka citrónu, ten citron steče a udělá takovou hrozně dobrou omáčku s výpekem z té ryby.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 11:07:39

Rozdrtit to hořčičné semínko? Já bych to s ním šoupla i do té trouby.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 11:11:11

ne, celé. Ale to funguje jen na pánvi, ono to popraská a získá ýbornou chuť. V triubě to zůstane vcelku a tvrdé. Dej ten citron, ne tenké plátky na rybu a dej to na gril a počkej, až citron zčerná. Je to výborné. Všude u moře pečou ryby jen se solí, asi vědí jak je to nejlepší. :)
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » pát 06. bře 2015 11:12:49

Jsem taky jen pro sůl, případně ještě máslo a kmín. Rybí maso je lahodné a samonosné.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40416
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 11:15:49

Ok, šoupnu pod to pekáč, ať mám šťávu. Těším se na to už třetí den. Čerstvá rybka se hned tak v našich končinách nepotká. I když tahle je z Bielska. Nevěděla jsem, kterou rybu vybrat dřív, měli tam w Biedronce portugalský týden. Nádhera.

Už čtu Friday, souhlasím s vámi - u moře je to taky fakt cítit jen rybou a vůní ohně. Já to asi nevydržíííííím. Asi k tomu udělám tzatziki. Léto se blíží.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 11:38:59

Kmín dávám jen na smradlavou tresku a kapra, přijde mi to škoda na jinou rybu, přerazí přirozené aroma.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 11:40:47

lenka píše:Ok, šoupnu pod to pekáč, ať mám šťávu. Těším se na to už třetí den. Čerstvá rybka se hned tak v našich končinách nepotká. I když tahle je z Bielska. Nevěděla jsem, kterou rybu vybrat dřív, měli tam w Biedronce portugalský týden. Nádhera.

Už čtu Friday, souhlasím s vámi - u moře je to taky fakt cítit jen rybou a vůní ohně. Já to asi nevydržíííííím. Asi k tomu udělám tzatziki. Léto se blíží.


Nech tu rybu v tom citronu ležet. Já dám ještě čtvrtky citronů, co už se mi nevešly na ni, do rohů pekáče. A k tomu pak sleju ten výpek do nahřátého hrníčku ať si zájemci můžou polívat.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod GeneHawkins » pát 06. bře 2015 14:00:43

Nedělej to, bude to kyselý.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 27133
Registrován: stř 29. říj 2008 21:48:59

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 14:16:45

Nevadí, budou z toho zavináče. Ty mám taky ráda.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » pát 06. bře 2015 14:44:48

Já si dávám (pokud vůbec) citron až navrch. Jednou někde nějaký profesionální vařič před macerováním ryb citronem dost důrazně varoval.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40416
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod nadja » pát 06. bře 2015 14:59:28

Já už se nechci radši k vaření vyjadřovat, protože si stejně myslíte, že jsem chytrá jak rádio. :-D
Citron na ryby ale ne, citron je agresivní, rozrušuje vaziva i stěny buněk, během tepelné úpravy pak dojde k devastaci tkáně, úniku šťávy a ryba je pak vysušená a navíc, pokud je k pokrmu dáván celý vč. kůry, hrozí nebezpečí, že ryba i výpek bude mít hořkou chuť.
Pokud vůbec použít citron, pak až jako přílohu k upravené rybě.
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19691
Registrován: pon 17. lis 2008 9:49:46

Re: Co s tím? II

Příspěvekod GeneHawkins » pát 06. bře 2015 15:06:33

nadja píše:JCitron na ryby ale ne, citron je agresivní, rozrušuje vaziva i stěny buněk, během tepelné úpravy pak dojde k devastaci tkáně, úniku šťávy a ryba je pak vysušená a navíc, pokud je k pokrmu dáván celý vč. kůry, hrozí nebezpečí, že ryba i výpek bude mít hořkou chuť.

Má.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 27133
Registrován: stř 29. říj 2008 21:48:59

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 15:14:52

:e? Tak mám tu rybu jít teda utopit?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » pát 06. bře 2015 15:16:31

Ne. Ona bude dobrá i tak. Ale příště bude ještě lepší.
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40416
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 15:19:24

Citron zajistí, že ryba bude uvnitř vláčná a nevysuší se. A navíc ta chuť.... :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 15:22:13

Co mi to děláte??? Vždyť já jsem se na vás s důvěrou obrátila dřív než na Pohlreicha nebo Láďu Hrušku a vy takto...upeču ji se solí, nahoru 2 plátky cítronu a potřu olejem. Pak jen zakápnu hotovou rybu čerstvým citronem. Šlus.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 06. bře 2015 15:25:02

Neolejovat.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89257
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod GeneHawkins » pát 06. bře 2015 15:30:13

Bez citronu OK.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 27133
Registrován: stř 29. říj 2008 21:48:59

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » pát 06. bře 2015 15:39:38

GeneHawkins píše:Bez citronu OK.

A rybu můžu nechat?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » pát 06. bře 2015 15:48:12

:- A hlavně pak musí plavat!
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40416
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 133 návštěvníků