od Tigra » úte 06. pro 2011 18:05:30
Jasně, chápu: před dušením to můžeš naplnit: čtvrkou vajíčka na tvrdo, kyselou okurkou, kouskem papriky, sušenou švestkou a meruňkou, salámem - měkkým nebo pikantním, plátkem cibule. Cokoliv z toho můžeš vynechat nebo přidat i něco jiného.
Před dušením to trochu naklepej rukojetí velkého nože (nůž máš, že?), osol, opepři, můžše potřít hořčicí. Závitek spíchni párátkem nebo omotej nití.
Do hrnce dej olej, usmaž na něm cibulku, na to dej závitky, trochu osmaž a podlej (vodou, červeným nebo bílým suchým vínem). Tak do poloviny výšky závitku.
Když nemáš cibulku, nemusíš dávat nic, dej maso rovnou na olej.
Pak to dusíš přikryté na plameni. Podlívat.
ANEBO v troubě puštěné tak na 120 atupňů. Před koncem dučení v troubě sundáš pokličku, dopeče se povrch.
Do hotové omáčky můžeš dát na kostičky nakrájené vajíčko natvrdo.
Když se ti nechtejí motat závitky, tak všechny ingredience nakrájej na drobno a hoď do hrnce k plátkům, chuťově to vyjde nastejno.
Standardní UHO. KDyž do toho dáš pokaždé něco jiného, budete mít pokaždé nové jídlo.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.