Co s tím? II

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Co s tím? II

Příspěvekod molie » pát 12. bře 2010 12:09:02

Friday píše:U nás teď frčí nějaký recept na dlouho marinované prasečí plátky a pak naprudko. Možná by to taky šlo. Odbornící nadivoko, dají se poživatelně marinovat a opracovat i kančí medailonky?

NEEEE. Divočák je riskantní podnik, když ho nepropečeš. Do růžova se dá risknout srnec a podobná havěť, divočák je o život, nutno propékat.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15877
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » pát 12. bře 2010 15:57:12

molie píše:
Friday píše:U nás teď frčí nějaký recept na dlouho marinované prasečí plátky a pak naprudko. Možná by to taky šlo. Odbornící nadivoko, dají se poživatelně marinovat a opracovat i kančí medailonky?

NEEEE. Divočák je riskantní podnik, když ho nepropečeš. Do růžova se dá risknout srnec a podobná havěť, divočák je o život, nutno propékat.

Kohante, už propékáš?
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Kohant » pát 12. bře 2010 16:34:43

Friday píše:
molie píše:
Friday píše:U nás teď frčí nějaký recept na dlouho marinované prasečí plátky a pak naprudko. Možná by to taky šlo. Odbornící nadivoko, dají se poživatelně marinovat a opracovat i kančí medailonky?

NEEEE. Divočák je riskantní podnik, když ho nepropečeš. Do růžova se dá risknout srnec a podobná havěť, divočák je o život, nutno propékat.

Kohante, už propékáš?

Já nemusím. Mám známého na veterině kterej mi může dát potvrzení na negativní vyšetření na svalovce.
A kdyby ne, tak obvoďák to stejně nepozná, tak jsem v klidu.
http://www.zemancountdown.cz/

Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 36210
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » pát 12. bře 2010 17:20:29

Tak to hlavně nedávej dojíst kočkám.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 85102
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » úte 07. čer 2011 19:21:53

Vzhledem k tomu, že E.coli pochází ze severní Germánie, myslím, že příčinou je lobscouse:
Most interesting is the traditional North German meal of labskaus: a one-dish meal of meat and fish plus vegetables which became a sailor's specialty and earned the name lobscouse. Schlachtplatte or slaughter plate is also a Northern specialty of a variety of meats and sausages – the byproducts of a slaughtering day – served with bread and pickles.


Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » stř 07. zář 2011 19:38:43

Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » stř 07. zář 2011 20:16:44

Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?

To je recenze na pafém? Na novou Venezii, že?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 85102
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » stř 07. zář 2011 20:18:42

Tigra píše:
Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?

To je recenze na pafém? Na novou Venezii, že?

Jo. I s peckama.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » stř 07. zář 2011 20:19:11

Vidím to podobně, už jsem ji psala odpoledne:
Venezia 2011 - Krásná, sytá, kulatá orientální švestka na den, není těžká; ale není nijak zvlášť zajímavá a na závěr (vydržela mi na ruce několik hodin, zatímco na druhé jsem měla C. Christian EDP, který ji sice ze začátku překřičel, ale odešel o dost dříve) se mi rozležela do čistého karamelu, což se mi fakt dost nelíbilo. Ale není tak drahá, 30ml stojí 50 slovenských.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 85102
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » stř 07. zář 2011 20:21:35

U nás zadarmo.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod GeneHawkins » stř 07. zář 2011 20:58:11

Pěkné šestky. Něco obvyklého.
GeneHawkins
Moderátor
 
Příspěvky: 25080
Registrován: stř 29. říj 2008 22:48:59

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Friday » stř 07. zář 2011 20:59:28

Se šestkama žít dokážu. Na švestky mi tu chybí molie.
Pôvodné vône sú dôvodom rôznych dohôd. Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Svoboda mě raduje. Svobodová už méně.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 39049
Registrován: pon 17. lis 2008 23:12:36

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Sitar » stř 07. zář 2011 21:56:32

Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?

Rozpůlit, vyjmout pecku a pomazat rozemletým mákem smíchaným s trochou agávového sirupu. Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3553
Registrován: pon 17. lis 2008 21:15:34

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Tigra » stř 07. zář 2011 22:28:17

30 kilo? :e? Krájejte tři dny staré švestky...
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 85102
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Kohant » čtv 08. zář 2011 6:32:17

Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?
http://www.zemancountdown.cz/

Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 36210
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Sitar » čtv 08. zář 2011 9:08:38

Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3553
Registrován: pon 17. lis 2008 21:15:34

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Kohant » čtv 08. zář 2011 9:36:06

Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.

Hovada.
Proč raději nespalujou v paneláku líh?
Ale zase když jich je jen pár, proč se tím trápit.
http://www.zemancountdown.cz/

Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 36210
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Sitar » čtv 08. zář 2011 10:21:05

Kohant píše:
Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.

Hovada.
Proč raději nespalujou v paneláku líh?
Ale zase když jich je jen pár, proč se tím trápit.

Spálil jsem asi 4 litry za zhruba 10 měsíců. Bez kouře. Ta lednice toho propálí víc za pár dní, ne-li hodin.
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3553
Registrován: pon 17. lis 2008 21:15:34

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Kohant » čtv 08. zář 2011 10:45:32

Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.

Hovada.
Proč raději nespalujou v paneláku líh?
Ale zase když jich je jen pár, proč se tím trápit.

Spálil jsem asi 4 litry za zhruba 10 měsíců. Bez kouře. Ta lednice toho propálí víc za pár dní, ne-li hodin.

No právě. Proč raději nespalujou v paneláku líh.
Ale 4 litry za 10 měsíců je dobrý. Já abych se ohřál musím podpálit denně 10 - 20 kg dřeva. Ale zase nemám tak dlouhou topnou sezónu jako ty.
http://www.zemancountdown.cz/

Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 36210
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » čtv 08. zář 2011 12:47:44

Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.


Na sídlišti? Nevím, fakt nevím, proč jsem si myslela, že Sitar žije ve srubu bez elektřiny a v lese?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10888
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » čtv 08. zář 2011 12:48:36

Jo, a ty švestky s mákem a tím aga...? sirupem, to by mohlo být fakt dobré.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10888
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod molie » čtv 08. zář 2011 13:47:34

Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?

Jak moc neobvykle? V Apetitu (myslím) byl zajímavý recept na švestkové chutney k masu, mám ho najít a přidat?

Nasladko by mne lákal crumble, jen pro představu tady je rebarborový, ale obávám se, že nejlepší je to teplé až vlažné, na skladování to není: http://www.labuznik.com/recept/rebarborovy-crumble/

Nebo: http://www.labuznik.com/recept/svestkovy-kolac-jinak/
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”
molie
Člen
 
Příspěvky: 15877
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Kohant » čtv 08. zář 2011 14:51:00

lenka píše:
Sitar píše:
Kohant píše:
Sitar píše:Ti, co mají lednici mohou před konzumací i zchladit.

Znáš někoho takového?

Jou, pár takových závisláků na chlazeném u nás na sídlišti máme.


Na sídlišti? Nevím, fakt nevím, proč jsem si myslela, že Sitar žije ve srubu bez elektřiny a v lese?

Nežije. Přežívá.
http://www.zemancountdown.cz/

Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 36210
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Lenka » ned 11. zář 2011 11:03:17

Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?


Našla jsem ve starší diskuzi tohle
Tigra píše:Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky, které ještě napríč rozpůlíme.
Na pánvi necháme rozpustit máslo, vhodíme švestky a naprudko osmažíme. Švestky za stálého míchání zasypeme trtinovým cukrem, zakápneme rumem nebo jiným alkoholem a po krátkém osmahnutí pridáme i vlašské orechy. Mícháme, dokud nevysmahneme všechnu šťávu, kterou švestky "pustily".
Teplé švestky s oríšky podáváme ihned po prípravě, na talíri můžeme ještě prelít horkým švestkovým pudinkem, který si pripravíme jako klasický pudink, ale mléko z půlky nahradíme šťávou ze švestkového kompotu. Na talírku můžeme teplé švestky ještě posypat mletými oríšky nebo trtinovým cukrem. Ozdobíme kousky nakrájené čerstvé švestky.
Pokud teplé švestky s oríšky pripravujeme pro děti, vynecháme alkohol. Pro chuť je můžeme doplnit pár kapkami rumové tresti.

Určitě se to dá i zamrazit a následně v mikrovlnce rozehřát.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10888
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Co s tím? II

Příspěvekod Sitar » ned 11. zář 2011 13:56:17

lenka píše:
Friday píše:Pěkné švestky. Něco méně obvyklého?


Našla jsem ve starší diskuzi tohle
Tigra píše:Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky, které ještě napríč rozpůlíme.
Na pánvi necháme rozpustit máslo, vhodíme švestky a naprudko osmažíme. Švestky za stálého míchání zasypeme trtinovým cukrem, zakápneme rumem nebo jiným alkoholem a po krátkém osmahnutí pridáme i vlašské orechy. Mícháme, dokud nevysmahneme všechnu šťávu, kterou švestky "pustily".
Teplé švestky s oríšky podáváme ihned po prípravě, na talíri můžeme ještě prelít horkým švestkovým pudinkem, který si pripravíme jako klasický pudink, ale mléko z půlky nahradíme šťávou ze švestkového kompotu. Na talírku můžeme teplé švestky ještě posypat mletými oríšky nebo trtinovým cukrem. Ozdobíme kousky nakrájené čerstvé švestky.
Pokud teplé švestky s oríšky pripravujeme pro děti, vynecháme alkohol. Pro chuť je můžeme doplnit pár kapkami rumové tresti.

Určitě se to dá i zamrazit a následně v mikrovlnce rozehřát.

Má smysl to komentovat? :-)
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.
Sitar
Člen
 
Příspěvky: 3553
Registrován: pon 17. lis 2008 21:15:34

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštěvníků

cron