Kohant píše:Tigra píše:A já poznám uvařené vajíčko od syrového.
Anihovno.
Tigra píše:Kohant píše:Tigra píše:A já poznám uvařené vajíčko od syrového.
Anihovno.
Anihovno já nebo anihovno ty?
Kohant píše:Tigra píše:Kohant píše:Tigra píše:A já poznám uvařené vajíčko od syrového.
Anihovno.
Anihovno já nebo anihovno ty?
Anihovno ty.
Kdybych žral tatranky, o jednu bych se vsadil.
brettka píše:Uvařená vejce slijeme a zatřeseme s nimi, aby skořápky popraskaly. Pak je zalijeme studenou vodou. Voda vnikne pod skořápky a loupání je potom mnohem snadnější
Kohant píše:No a jak se teda pozná vařené křepelčino vajíčko?
Kohant píše:Asi jste ještě neviděli syrové křepelčí vejce s rozbitou skořápkou, vy dva chytráci.
Kohant píše:Je tam taková bílkuvzdorná blána.
zdiarskam píše:Krásně jdou vajíčka oloupat pomocí kávové lžičky s tupým koncem. Po uvaření trochu zchladit ve studené vodě, pomačkat skořápku a kousek jí odloupnout a potom lžičkou objet vaječnou skořápku.( samozřejmě zevnitř )
molie píše:zdiarskam píše:Krásně jdou vajíčka oloupat pomocí kávové lžičky s tupým koncem. Po uvaření trochu zchladit ve studené vodě, pomačkat skořápku a kousek jí odloupnout a potom lžičkou objet vaječnou skořápku.( samozřejmě zevnitř )
Bodejť že zevnitř. Ale je dobré zdůraznit to. Jeden americký kuchař psal recept pro časopis a vrátili mu ho, že prý není srozumitelný - že sice napsal (v otrockém předkladu) "namazat máslem formu", ale neuvedl, jestli zevnitř nebo zvenku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 339 návštěvníků