od molie » čtv 13. srp 2009 8:33:32
Cuketová nádivky z "gurmanka.cz":
800 g hrubě strouhané oloupané cukety (pokud jsou cukety mladé, neloupeme; máme-li cuketu velkou, je třeba vydlabat semena - ale to vy jistě víte. Jen si nezapomeňte nějaké to semínko schovat, až toto jídlo sníte, budete cukety pěstovat ve velkém), 150 g tvrdého sýra na strouhání (pro naši potřebu eidamský sýr plně postačuje), 250 g uzeniny pokrájené na kostičky (doporučuji nějakou kvalitní a delikatesní uzeninku, já preferuji uzená krůtí prsíčka nebo libovou anglickou slaninu), 1 jemně nasekaná cibule, 1 prášek do pečiva, na špičku nože majoránku (když máte na záhoně, není nad to použít čerstvě drhnutou v dlaních, neboť té vůni se nic jiného nevyrovná), 1 lžička soli, 5-6 prolisovaných stroužků česneku, 5 vajec (mám vyzkoušeno, že stačí 4), 250 g polohrubé mouky, hrstička sekané čerstvé petrželky či mladé cibulové natě (dle vaší chuti prostě cokoli zeleného), ½ sklenky dobrého oleje (myšleno sklenka o obsahu cca 2 dl, já dávám nejčastěji kvalitní slunečnicový olej)
Uvedené přísady smícháme a vlijeme do vymazaného plechu na pečení (s vyšším okrajem) a pečeme asi 45 minut při teplotě 180 °C.
Dávám to sem proto, kdyby byl někdo začátečník a dumal, kolik napoprvé toho sýra a uzeniny... Napodruhé to každý trefí už podle sebe.
“It is forbidden to urinate under penalty of confiscation.”