Mana nebeská

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Kohant » sob 29. pro 2012 21:19:31

Pes mi sežral tomely.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Ivan-1 » sob 29. pro 2012 22:58:47

Kohant píše:Pes mi sežral tomely.

Mne jich sežral já.
Ivan-1
Moderátor
 
Příspěvky: 14451
Registrován: stř 12. lis 2008 18:11:48

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » sob 29. pro 2012 23:16:36

6 hod wellness, guacamole, medium, peperoni se syrem a Michlovsky. Puknu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Friday » ned 30. pro 2012 10:39:09

Kohant píše:Pes mi sežral tomely.

Ten ztracený pes?
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » ned 28. dub 2013 16:09:29

www.nara-natur.cz

Arménský sucuk
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » úte 28. kvě 2013 14:13:58

Koupila jsem si v Bologni takové zvláštní, světlé fíky. Jsou hodně cukernaté, to mne zklamalo, ale mají hrozně zvláštní, nezvyklou chuť. Dnes jsem to prozkoumala, jsou rozříznuté a ten řez je slabounce posypaný semeny fenyklu (anýzu? co má semínka jak mrkev?) a římským kmínem. Chutnají jak Deradovy voňavky.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » úte 28. kvě 2013 14:14:52

Tak myslím, že to je Pimpinella.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » pát 14. čer 2013 21:52:53

Kde se dá v Praze koupit dobrý métský? Nemusí být český, stačí z dovozu.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod nadja » úte 12. lis 2013 22:34:05

Jestli jste ještě neobjevili a neochutnali některé výrobky z této manufaktury, tak vám je vřele doporučuji. Měla jsem zatím možnost ochutnat jen dvě, tmavou mléčnou 74% a mléčnou s kousky kakaových bobů a jsou tak neskutečně mňamózní, že nakoupím a vyzkouším další. :tu
http://www.jordis.cz/tabulky.php
„K radostnému stáří patří vzpomínky na muže, za které jsme se neprovdaly.“
nadja
Člen
 
Příspěvky: 19691
Registrován: pon 17. lis 2008 9:49:46

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Friday » úte 12. lis 2013 22:43:20

Potřebovala bych s tučňákem ...
Senior byl uvězněn ve sklápěcí posteli a bylo nutné ho zachránit. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres.
Friday
Člen
 
Příspěvky: 40386
Registrován: pon 17. lis 2008 22:12:36

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » ned 05. led 2014 12:07:20

Úplně jsem tomu teď propadla.

T+stoviny s tuňákem a artyčoky (2-3 porce)

1 plechovka artyčokových srdíček (v žádném případě nekupujte žádné české!!!)
1 malá plechovka tuňáka
1 velká šalotka nebo malá cibule
1 dl b. vína
1 stroužek česneku

Cibulku orestujeme na pánvi do růžova, přidat česnek a minutu restovat, přidat artyčoky nakrájené úplně nadrobno, zalít vínem a nechat odpařit. Sundat z ohně a přidat tuňáka bez oleje.
To je všechno, tuhle omáčku dáte na teplé špagety a posypete parmezánem.


A ještě mám variantu, když se vám nechce vůbec vařit, ta je taky výborná - primárně je to pomazánka na pečivo nebo i na topinky, ale klidně se dá dát na špagety.
1 plechovka artyčoků
1 plechovka tuňáka
hořčice podle chuti - asi lžička

nepovinné:
pesto podle chuti
parmezán podle chuti

Odcedit olej z tuňáka a rozmixovat s artyčokama - nahrubo. Ochutí se horčicí a můžete přidat dvě lžíce pesta a/nebo dvě lžíce strouhaného parmezánu. Nebo i víc.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » ned 05. led 2014 12:14:25

Šla jsem zkontrolovat značku: mám Baresa z Lidlu - jak jinak. Jsou ve slunečnicovém oleji. Použiju je tak jak tak, když tak ti tu přijdu vynadat.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » ned 05. led 2014 12:37:12

Artyčoky v oleji ne, to bude hrozně mastné. Ve vodě!
No, zkus to.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » ned 05. led 2014 13:56:22

Tigra píše:Artyčoky v oleji ne, to bude hrozně mastné. Ve vodě!
No, zkus to.

Nechám to dlouho okapat. Stejně nevím, co s nima. Mám je už asi rok.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » úte 11. úno 2014 17:30:46

Tigra píše:Úplně jsem tomu teď propadla.

T+stoviny s tuňákem a artyčoky (2-3 porce)

1 plechovka artyčokových srdíček (v žádném případě nekupujte žádné české!!!)
1 malá plechovka tuňáka
1 velká šalotka nebo malá cibule
1 dl b. vína
1 stroužek česneku

Cibulku orestujeme na pánvi do růžova, přidat česnek a minutu restovat, přidat artyčoky nakrájené úplně nadrobno, zalít vínem a nechat odpařit. Sundat z ohně a přidat tuňáka bez oleje.
To je všechno, tuhle omáčku dáte na teplé špagety a posypete parmezánem.


A ještě mám variantu, když se vám nechce vůbec vařit, ta je taky výborná - primárně je to pomazánka na pečivo nebo i na topinky, ale klidně se dá dát na špagety.
1 plechovka artyčoků
1 plechovka tuňáka
hořčice podle chuti - asi lžička

nepovinné:
pesto podle chuti
parmezán podle chuti

Odcedit olej z tuňáka a rozmixovat s artyčokama - nahrubo. Ochutí se horčicí a můžete přidat dvě lžíce pesta a/nebo dvě lžíce strouhaného parmezánu. Nebo i víc.

Dnes jdu na to. Mám doma kus krásného lososa, asi ho použiju místo tuňáka.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » ned 21. zář 2014 16:13:23

Kvašáky
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » stř 24. zář 2014 20:22:00

Chce to trochu práce, ale stojí to za to:
250 gramů jáhel uvařit v osolené vodě - cca 700-750 ml vody - pomalu vařit, míchat. Nechat vystydnout. Mezitím umíchat vaničku jemného tvarohu - tučnost nechám ne vás, dělala jsem to i z 0,5 % i z 10 %. K tomu kelímek zakysané smetany (určitě by šel i tučnější bílý jogurt), osladila jsem medem dle chuti. Všechno smíchat dohromady - přidávala jsem jáhly k tvarohové směsi, aby se nestalo, že mi z toho zbude tuhá kašovitá šlichta. Má to být konzistence hustého jogurtu. Dát do misek a nahoru třeba rozvar z malin zahuštěný škrobovou moučkou, my jsme omylem dlouho podusili švestky s cukrem až vznikl skorojam, vychlazené naložili na jáhlovou směs. Jí se to hodně studené. Moc chutnalo všem pohoštěným Mně 3x.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Kohant » stř 24. zář 2014 20:35:48

JáhlY NIKDY NEMÍCHAT.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » stř 24. zář 2014 20:45:53

Kohant píše:JáhlY NIKDY NEMÍCHAT.

Co s nima, aby se nepálily? Bylo to tak napsané na obalu. Jak je vaříš?
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Kohant » stř 24. zář 2014 21:08:29

Podle Zemanové. Pořádně vyprat a nemíchat. Nepřipálí se.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Lenka » čtv 02. říj 2014 20:01:12

Jablečný štrůdl s řeckým jogurtem a Kohantovým od včelaře.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 11148
Registrován: pon 06. dub 2009 18:50:07

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » sob 04. říj 2014 20:05:56

Naši mi přivezli ze Španělska olivy plněné karamelizovanou cibulkou. Sežrala jsem půl skleničky "zkusmo" u otevřených dvěří ledničky. :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Kohant » stř 19. lis 2014 19:44:38

Takové dobré víno jsem dostal, že je škoda jít s ním do KAA. Pullitrovku.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Tigra » stř 19. lis 2014 19:48:23

Kohantová bere v naturáliích?
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 89221
Registrován: pon 27. říj 2008 22:19:00

Re: Mana nebeská

Příspěvekod Kohant » stř 19. lis 2014 20:08:10

Dostal jsem ho od chlapa i s příběhem o tom jak zná nejlepčí vína z evropy a tohle je nejlepší z nejlepších, s příběhem o tom že réva roste na ostrově na dvacetimetrové hromadě šutrů než narazí na vodu a že z těch dvaceti metrů tahá živiny kterých je tak málo že bobule jsou miniaturní a že tu láhev má atamtať a že tu sílu sám poznám. A je to tam. Jak nejlepčí čokoláda co jí stačí kousek na pár dní.
21>∞ Odkaz je skrytý pro nepřihlášené, prosím, registrujte se a přihlašte, abyste viděl tento link.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 40243
Registrován: stř 05. lis 2008 7:34:45

PředchozíDalší

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 95 návštěvníků

cron