molie píše:Jak skladovat parmezán je diskuse tady: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=470
Sýry koupené v různých specializovaných prodejnách nechávám v jejich obalech (papír s mikrotenovu folií), hodně věcí balím do fresh fólie, zbylou rýži, knedlíky a těstoviny v mikroténových sáčcích (knedlíky jdou přímo v sáčku i ohřát v mikrovlnce - bez pařáku a dalšího kastrolu), mletou kávu vakuuji a nechávám v lednici, jinak spousta různých plastových krabiček (včetně krabice vhodné k přepravě polévky do práce - dobře těsní)...
Mám dotaz z podobného rodu: jak dlouho si troufnete nechat uvařené jídlo v lednici, aby bylo ještě bezpečné k jídlu? Já mám limit - uvařím v pátek, dojíme v neděli, ale teď mne zarazila kolegyně, že zbytek ze sobotního oběda dorazí možná zítra (rajská s hovězím). No to je IMHO strašně dlouho..
(skrytý) píše:Včera bylo dojedeno maso upečené minulé úterý...To je teprv prasárna
Tigra píše:Mrazák. Všecko do pytlíku a do mrazáku, čím dřív po uvaření, tím líp. Polívky, omáčky, zelí, všecko. Nepopisovat, pak zažijete spoustu příjemných překvapení.
Friday píše:Tigra píše:Mrazák. Všecko do pytlíku a do mrazáku, čím dřív po uvaření, tím líp. Polívky, omáčky, zelí, všecko. Nepopisovat, pak zažijete spoustu příjemných překvapení.
Jo! Ale někdy to kombinuju s odstátím na sporáku.
Proti gustu žádný deputát! - pravil Dimun
… i takové moudro stojí v mailu, který na všechny strany v sobotu rozesílal Petr Dimun - vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD..,
…aby tak rázně vyvrátil podezření pracujících , že by snad Jiří Paroubek přímo holdoval buržoazním zvrhlostem typu zimního koňského póla, které se odehrálo kdesi na Slovensku za aktivní účasti Paroubkova spolupracovníka Martina Vlasty a dobře známého Jana Kočky.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 86 návštěvníků