Kohant píše:Třináct odrůd.
Kohant píše:Trenkovník nebo fuseklovník?
Kohant píše:Trenkovník nebo fuseklovník?
Kikina píše:Na chatě jsme o víkendu vysazovali do záhonu malý vypiplaný rostlinky dýní - neni to brzo? Co ti květnoví zmrzlíci, máme se jich bát?
Kohant píše:Ono to s tím ochlazením nebude tak horké.
Alena píše:Tigro, dýně a ostatní teplomilná zelenina se vysazuje na záhon, až když pomine nebezpečí mrazíků. To znamená po polovině května. Do té doby nezbývá, než je mít ve skleníku nebo doma za oknem. V nouzi nejvyšší dát na záhon a něčím dobře chránit, třeba fóliovým tunelem (za tepla větrat!), případně to ještě při hrozbě mrazíků přikrýt sklenicí od okurek a třeba ještě novinami. Záleží na tom, kde bydlíš, Šumava je něco jiného než třeba J Morava, že
Ad melouny - základem pro jejich pěstování je stanoviště celodenně osluněné a chráněné před větrem, dobře vyhnojené a přiměřeně vlhké. Pro jejich pěstování je dobré vyhloubit příkop aspoň na hloubku a šířku rýče a vyplnit ho nejlépe ušlapaným hnojem nebo jiným organickým materiálem, na to kvalitní zemina smíchaná s kompostem a černá netkaná textilie. Přes to ještě fóliový tunel, který se ponechá do doby květu, pak se musí sejmout, aby ke květům mohl hmyz. A musí přát počasí, což se třeba zrovna loni nekonalo. Melouny jsem předloni měla v nadmořské výšce 500m -viz http://www.kiwiforum.cz/forum/viewtopic ... 124#p18124. Cukrové i vodní, asi kolem 15 odrůd? - už si to nepamatuju. Byly skvělé a bylo jich tolik, že už to syn ani nechtěl jíst. No a loni to zlikvidovala zima a slimáci.
Cuketám hnijí plody dost často, taky s tím mívám problém. Hlavně to pozoruju u žlutých odrůd, zelené míň a kulaté mi to snad ještě nedělaly. Zajímavé je, že mi to dělají jen na zahrádce u baráku, zatímco na chalupě ne. Asi na to bude mít nějaký vliv stanoviště. S tím neporadím
Tigra píše:Lidi, dá se něco vyrobit z cukrovky? Tím myslím řepu, hypíci odpovídat nemusejí.
Chtěla bych žabě udělat radost, nebo ji v noci tajně hodit do kompostu.
Tigra píše:To jsou ffakt supr recepty, to je něco jako s tou cukinou: hlavně tan narvat co nejvíc voňavých a chuťově výrazných věcí, aby se to přebilo. Zkusím mu z toho zítra uvařit kaši, pošlu recept na Mimáč a pak to vyhodím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštěvníků