alexx píše:HaF píše:Kohantí -Cizincům nevysvětlovat je univerzální
Jsem chvíli měla mylný dojem, že mě máma chápe... ale vzápětí jsem si na toto heslo vzpomněla.
Ono je to hrozně ošidné, jak jsme zvyklí ten cukr úplně běžně ve všem do sebe cpát, tak ti sem tam něco unikne. I já si jsem si to první rok musela kolikrát zopakovat. Prostě budeš furt ve střehu a od ostatních prostě musíš očekávat výkyvy.
A na trhu je plno pastí - minulý týden jsem na někoho čekala před Ikeou, tak jsem tam vběhla v rychlosti pro suchárky, mají tam prima celozrnné suchárky pro mimimnkovské ručičky a různé knackebroty, zapiš si to , a oni měli v akci sušenky bez cukru: bio, citronové, mandlové, vločkové...tak jsem přečetla složení, pečlivě vybírala,vzala tři druhy, zaplatila a až doma jsem zjistila, že to bylo bez cukru, bio, citronové, mandlové, vločkové. Bez cukru byly jen ty jedny, ostatní byly normálně odlazené, i ty bio (i když ty jsou fruktózou, to mi tak nevadí). Mně to vůbec nenapadlo přečíst si aložení úplně všech. A zrovna ty bez cukru jsem nevzala. Já, takový zkušený mazák!
A moje máma se mnou docela peče a stejně jí občas něco uteče, třeba dělala rajskou z domácích rajčat, ccelozrnné mouky, bez soli...a nakonec tam šoupla lžičku cukru, jak je zvyklá. Uvědomila si to, až když jsem to Honzíkovi ochutnala a začala nadávat.
Nebude to stoprocentní, ale 80% je ještě furt dobrý výsledek. A hromada cílů: já třeba považuju za úspěch, že jsme se ještě pořád nepropracovali k párku a hranolkám.