Friday píše:Dá se utopit ještě něco kromě buřtů nebo hermelínů? Mám teď další distanční domácnost, tak by se mi hodilo něco založit a ujet.
Olomoucké tvarůžky (nezkoušela jsem) nebo romadur (jedla jsem v jedné hospodě a chutnalo mi to).
Friday píše:Dá se utopit ještě něco kromě buřtů nebo hermelínů? Mám teď další distanční domácnost, tak by se mi hodilo něco založit a ujet.
Kohant píše:Taťka topil ryby smažený ve strouhance jak řízek.
Tigra píše:zaleju lákem, několikrát otočím, aby se uvolnily bubliny
Kohant píše:Tigra píše:zaleju lákem, několikrát otočím, aby se uvolnily bubliny
Otočil jsem jednou. Po čtyřech dnech. Jdu dolejvat a to dost.
nadja píše:1/2 kg buřtů
4 cibule
Lák svařit: 4PL octa, 4PL worchestru, 4PL kečupu, 4PL hořčice, 4PL oleje, 8PL vody, 1/2ČL soli, 1/2ČL pepře mletého, (kdo má rád ostřejší, přidat trochu tabasca nebo chilli papričku pokrájenou), vše svařit a nechat jen projít varem a stáhnout.
Utopence oloupu, nakrojím v polovině a vložím cibuli, popř. dle chuti pár proužků sterilované kapie. Utopence navrstvím do lahve, někdy přidám okolo i pokrájenou cibuli navíc a zaliju ještě horkým svařeným lákem. Necháváme vystydnout na lince a pak sklenice uzavřu a dám do lednice.
nadja píše:... a zaliju ještě horkým svařeným lákem.
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 52 návštěvníků