Pečení s medem

Recepty a o jídle vůbec, hrnečku DOST!, koně ještě níž...

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » ned 04. kvě 2014 22:39:00

Tigro, já bych do toho korpusu švihla kypřící prášek jen trošku, ale odlehčil by to
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Kohant » pon 05. kvě 2014 13:27:00

Já bych vyfotil co medu včely maj, ale opatlal bych si foťák.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35400
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » sob 17. kvě 2014 20:31:18

Upekla jsem hrozně dobrou banánovou buchtu, opět fantazijní, nafoukla se a splaskla jen lehce, je vláčná a měkká. Pekla jsem úplně bez slazení, jen banány, vejce, mouka, mléko a máslo a vinný kámen. Jak jsem to míchala, tak jsem si říkala, že se mi to stejně nikdy nepovede, že vám nic neukážu, takže dávkování jsem si nezapisovala. :D
Žaba už vyžaduje zdobení, samotná buchta mu nestačí, tak jsem tam dala schmalz a polité je to datlovým sirupem (ona fakt není skoro vůbec sladká).
buchta2.jpg
buchta.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory. Pro jejich zobrazení se zaregistrujte a přihlaste.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Kohant » ned 18. kvě 2014 7:00:50

V Pardubicích pečou perníky s medem. Vždycky když příjde novej kokot, vymyslí že ušetřej za med a nalejou do těsta něco levnějšího. A ono to nejde tak se vrátěj k medu. A pak příde novej kokot a vymyslí že ušetřej za med. A tak furt dokola.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35400
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 03. srp 2014 7:53:29

Včera se mi hrozně poved studený dort. Není to teda už úplně pečení s medem, ale je to ještě na hraně.

Piškoty
Ovoce měkké+sladké (dala jsem mandarinky z plechovky, protože máme na zahradě už jen rybíz, který nikdo nežere, ale radši bych měla čerstvé jahody nebo maliny, švestku, třešně, i banán...)
lžička kakaa
hrst nakrájených oříšků
lžíce nahrubo rozdrcené čokolády

2 šlehačky (zase jsem musela Geníkovi přes SMS vysvětlovat, co je to šlehačka, asi nějaká mužská bariéra)
1 jogurt
1 tvaroh
1-2 panáky medu
8 lístků plátkové želatiny

Vyložte si misku piškotama a nachystejte do misky ovoce a do druhé větší mísy oříšky, kakao a čokoládu.

Tvaroh se rozmíchá s medem.
Ušlehat šlehačky do tuha.
Želatinu namočit, rozpustit na sporáku. Pozor, dává se tvaroh do želatiny, ne opačně, jinak se může želatinu srazit
Zamíchat pořádně s tvarohem.
Lehce vmíchat šlehačku. Ochutnat, dosladit medem.

Půlku směsi odlít do mísy s čokoládou a oříškáma, do zbytku vrhnout a zamíchat ovoce. Jak ta máte šlehačku, tak už to moc nemíchejte, ať to neklesne.

Do mísy vyložené piškotama nalijte ovocnou část, pokryjte piškotama, nalejte čokoládovou a pokryjte piškotama. Nalévejte opatrně sběračkou, jinak vám piškoty uplavou.

Do ledničky ztuhnout.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » čtv 18. pro 2014 23:02:52

Hodně dobré jemné křehké linecké

300g hladké mouky
celá Hera
1 vajíčko
citronová kůra, vanilkový extrakt
1 dl rozpuštěného medu
2 pytlíky pudinku


Buď to můžete udělat jednodruhové, pak dejte pudinky oba stejné (vanilka, čokoláda), anebo jako já viz níže. Odměříte mouku, do ďolíku vyklepnete vajíčko, přidáte kůru+vanilku a na to na kostky nakrájenou teplou Heru. Promícháte, přidáte med - nedoporučuju ho dávat na začátku, rozpustí tuk do tekutiny, blbě se s tím pracuje. Když to bude tekuté, přisypejte hl. mouku nebo škrob. Se škrobem to bude velmi jemné, ale hrozně křehké.
Pořádně propracovat, vychladit, vykrájet, péct na 180-200 asi 10-15 minut.

Já jsem udělala toto: vypracovala jsem hroudu bez pudinků, rozdělila jsem ji na poloviny. Do jedné půlky jsem přidala jahodový pudinky, do druhé pistáciový a hrst nahrubo drcených mandlí. Použila jsem takové ty drahé pudinky Oetker (asi 12 Kč), jsou hodně voňavé. Barvu to pečením ztratilo, ale nádherně voní, hlavně ty oříškové.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » pát 02. led 2015 12:51:55

nebylo by Tigro lepší dát tam místo Hery máslo? :e? já ho rvu všude a přijde mi to chuťově lepší :e?
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » pát 02. led 2015 13:02:51

Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » pát 02. led 2015 13:20:48

Tigra píše:Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D

no to se píše, ale nevím proč (možná proto, že je levnější? ) :D já do všeho cpu máslo - používám věci, který mají co nejmíň složek.
ale chuťově je to fakt lepší, příště vyzkoušej 8-)
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » pát 02. led 2015 13:26:57

My to stejně nejíme. Za týden to vyhodím. Nechápu, proč jsem se nechala strhnout k pečení. Nebo to usuším a nechám na příští rok.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Pemuše » pát 02. led 2015 14:04:51

Tigra píše:My to stejně nejíme. Za týden to vyhodím. Nechápu, proč jsem se nechala strhnout k pečení. Nebo to usuším a nechám na příští rok.

:- :-
Pemuše
 
Příspěvky: 1457
Registrován: stř 26. kvě 2010 14:46:16

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Lenka » pát 02. led 2015 15:30:03

Tigra píše:Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D

Souhlasím. Já po upečení cítím při použití másla jako by bylo přepálené. Kazí mi to chuť. Hera je asi fakt lepší.
Lenka
Člen
 
Příspěvky: 10267
Registrován: pon 06. dub 2009 19:50:07

Re: Pečení s medem

Příspěvekod molie » pát 02. led 2015 19:22:29

lenka píše:
Tigra píše:Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D

Souhlasím. Já po upečení cítím při použití másla jako by bylo přepálené. Kazí mi to chuť. Hera je asi fakt lepší.

Já peču jen z másla a použití čekoholiv jiného považuji za zločin. :D
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15055
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Kohant » pát 02. led 2015 19:29:48

molie píše:
lenka píše:
Tigra píše:Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D

Souhlasím. Já po upečení cítím při použití másla jako by bylo přepálené. Kazí mi to chuť. Hera je asi fakt lepší.

Já peču jen z másla a použití čekoholiv jiného považuji za zločin. :D

Sem ty makový buchty pekl v sádle a vynikající.
Vědci škodí v šourku ženám? Určitě ne, to bych si pamatovala, biskup vyvázl nezraněn.
Kohant
Moderátor
 
Příspěvky: 35400
Registrován: stř 05. lis 2008 8:34:45

Re: Pečení s medem

Příspěvekod molie » pát 02. led 2015 19:39:27

Kohant píše:
molie píše:
lenka píše:
Tigra píše:Nevím, myslela jsem, že se máslo do pečení nepoužívá, ve všech receptech čtu "Hera je nejlepší". Tak třeba zase za rok to zkusím... :D

Souhlasím. Já po upečení cítím při použití másla jako by bylo přepálené. Kazí mi to chuť. Hera je asi fakt lepší.

Já peču jen z másla a použití čekoholiv jiného považuji za zločin. :D

Sem ty makový buchty pekl v sádle a vynikající.

Oprava: sádlo je v některých receptech taky dobré.
Nesnáším rostlinné tuky, tedy ty ztužené.
Paris is always a good idea.
molie
Člen
 
Příspěvky: 15055
Registrován: úte 18. lis 2008 22:49:25

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » pát 02. led 2015 19:49:44

JJ, jen si pečte, někdo to dělat musí. :D
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Re: Pečení s medem

Příspěvekod Tigra » ned 24. dub 2016 16:09:43

Žaba si sem teď vodí kamarády, tak musím každou druhou neděli péct. Zjistila jsem, že když je těsto málo sladké, ale osolím ho, voní to a je v tom hodně zajímavostí ve velkých kusech :D, tak je smradům chutná (i mně). Dnes jsem pekla takový velejemný ovocný perník. Velejemný znamená, že to moc nedrží pohromadě, ale předpokládám, že až to vychladne, tak to ztuhne.

Bacha, toto je dávka na dva tenší plechy nebo na jeden velký a hluboký:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
0,5 - 1 hrnek medu
3 pudinky - ovocné nebo mix ovocný + vanilkový (já jsem dala dva jahodové a jeden vanilka)
3 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
lžička soli
vanilka
kakao
kokos - tak čtvrt až půl hrnku
větší jabko - nakrájet na kousky (nestrouhat)
a hrsti různých zajímavostí: nasekané sušené švestky, mražené maliny, mražené višně, rozinky, banánové chipsy, Studentenfutter (směs sušeného ovoce a ořechů)...

Smíchat všechno dohromady kromě mražených přísad a prdopečů, pořádně promíchat. Pak se přidají prášky, promíchat, a nakonec to mražené ovoce, už jen lehce promíchat. Peče se to tak 40 minut na 160 stupňů.
Dej si sklenku, nevíš co tě čeká venku.
Tigra
Moderátor
 
Příspěvky: 82940
Registrován: pon 27. říj 2008 23:19:00

Předchozí

Zpět na Varná diskuze

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštěvníků