Jsem do včerejška zastávala názor, že se na nějaké biomaso za ty prachy můžu, že stejně sežeru tolik škodlivin, že kousek biohovězího mne už nespasí a ten chuťový rozdíl nebude až takový, aby mi za ty prachy stál.
(Aby bylo jasno, jím ráda steaky Angus a jiné, ale tam předpokládám, že mi za kvalitu ručí vyzkoušené a ne levné restaurace. Na domácí vaření jsem doposud vystačila s darovaným masem z doma chovaných zvířat přátel a příbuzných, v nouzi kupuji normální hovězí - jen kontroluji stáří a původ hovádka.)
V pondělí večer jsem koupila kousek "organického biohovězího" v jinak úplně odporném a vybíleném Tescu v Letňanech (korwa kdyby aspoň zkoušeli doplňovat zboží). Kilo tohohle předního hovězího stálo přes 250 Kč. Vonělo při vybalení, vonělo při vaření, chutnalo skvěle, vývar skvělý a voňavý (přestože jsem maso vařila vhozením do vroucí vody, tedy ne s cílem mít dobrý vývar).
Takže co? Měla jsem štěstí nebo je biomaso takové vždycky a mám si vždycky připlatit? Vaše zkušenosti?