Kohant píše:Co se dá udělat s celým stromem třešní, kromě bublaniny?
Friday píše:Nám ty staročeské povidlovky vyhynuly na šarku. Teď máme ve svahu (takže nezavodňované) dva stromky pro mě neznámých odrůd, které by snad měly být odolnější, ale táta mi k nim nezanechal manuál. Jedna je jasně švestka s drobnými švestičkami (bez vody) a její sousedka je kulatá a chutná, ale pecka (stejná jako ve švestkách) ji opouští nedobrovolně. Do knedlíků je tak akorát.
lenka píše:Friday píše:Nám ty staročeské povidlovky vyhynuly na šarku. Teď máme ve svahu (takže nezavodňované) dva stromky pro mě neznámých odrůd, které by snad měly být odolnější, ale táta mi k nim nezanechal manuál. Jedna je jasně švestka s drobnými švestičkami (bez vody) a její sousedka je kulatá a chutná, ale pecka (stejná jako ve švestkách) ji opouští nedobrovolně. Do knedlíků je tak akorát.
I ten kompot z nich bude výborný. Já to teda nesnáším zavařovat, ale pak, když se to otevře v zimě - mňam (nebo na jaře a nebo rychle na podzim, ať se uvolní sklenice na další úrodu...)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 110 návštěvníků