Tigra píše:Lenka píše:Tigra píše:Bílkový chlebíček. To fakt někdo jí? Já myslela, že je to dekorace, aby na mise něco pořád bylo.
Tak to mám ráda snad nejvíc. Ale bílkový chlebíček je měkký, tohle jsou chipsy plné celých ořechů.
Bílkový chlebíček: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/1227 Vím co to je, nejedla bych to.
Ty myslíš biskupský chlebíček plný ořechů, mandlí, ovoce a kusů čokolády, a ten jím. To mám dokonce ze všeho nejraději, to jím vcelku celou štangli, to ani nepotřebuju krájet. Pak takové ty slepené čokoládové dortíčky, šohajky, sádlové bochánky, marokánky a pak sním obvykle tak jeden včelí úlek,protože je to efektní, a pak hned mně přejde chuť na všechno sladké a tím obžerství zastavím. Už když po tom sahám, vím, že se mi zvedne žaludek z toho piškotu, co je napůl suchý, fuj, a napůl rozmáčený máslem, ještě víc fuj, ale nikdy neodolám a do té huby to strčím.
A ještě kdysi kdosi z příbuzenstva v Brumově dělal takové malé nafouklé kolečka poválené v cukru, co chutnaly po octu, tak to je jediné bílé těsto, co z v......ho cukroví sním.
To poslední je nějaké vinné těsto si myslím. Sádlové bochánky, to jsem měla moc ráda, ale už jsem to dlouho nedělala. Šohajky - mňam, marokánky jsem dělala, taky dobré. A kokosky.