Tigra píše:Já nevím, budeme se letos pouštět ještě do nějakých větších projektů?
http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7390
179.mátový likér od iv@
2 hrsti máty peprné, 250 ml vodky, 250 ml převařené vody, 200g pískového cukru
Mátu nakrájíme nadrobno a ve sklenici zalijeme vodkou. Dobře uzavřené uložíme na 5 dnů na slunko nebo ke kamnům. Pak alkohol slijeme, doplníme vodou svařenou s cukrem a protřepeme.
176.cuketové ančovičky od georgie
Oloupanou cuketu podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme po délce na různé proužky, nejdelší 15 cm. Proužky cuket naskládáme do větších sklenic a zalijeme nálevem , který si připravíme z DEKA. Necháme několik dní uležet a pak podáváme
8.višně v čokoládě od Filomena
3 kg višní
1,20 kg cukr krupice
200g kakaa
200 ml rumu
2 vanilkové cukry
Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet. Občas zamícháme. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.
Používáme na různé poháry, pudinky. Prokládáme s piškoty společně s oslazenou zakysanou smetanou.
Místo višní se dají použít i švestky, dáme ale jen 1 kg cukru
105.Fíková fantastická náplň na různé dobroty
450 g na hrubo pokrájených sušených fíků
4 lžíce medu
250 ml červeného vína
250 ml vody
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky na jemno pomletého černého pepře
Na pánvi, na pomalém ohni smíchat všechny ingredience a vařit je nepřikryté asi 10 - 15 minut na hustou pastu. Během vaření sem tam zamíchat.
Může se přikryté uschovat v chladničce po jeden týden.
Před použitím přivéct k pokojové teplotě.
TIP: Fíky se dobře krájí trochu olejem potřeným nožem, nebo se nastříhají kuchyňskými nůžkami. Jinak se totiž lepí...
nadja píše:Ten vypeckovávač mě napadl taky, jen bys musela někoho tím zaměstnat.
http://www.aaaobchod.cz/handy/vypeckova ... ath=119879
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 33 návštěvníků