Friday píše:Dostala jsem taky Brandy Butter vhodný zejména na Christmas Puding. Ten jsem obdržela už k svátku, ale zatím ho mám stále v lednici u Pátrekové ml.
Dana píše:Friday píše:Dostala jsem taky Brandy Butter vhodný zejména na Christmas Puding. Ten jsem obdržela už k svátku, ale zatím ho mám stále v lednici u Pátrekové ml.
Já už Vám vůbec nerozumím, buď používáte anglické výrazy nebo aspoň puding . Polovinu času trávím hledání (fyzicky, něčeho doma), druhou gůglováním, abych věděla o čem je řeč...
Frí, tohle je ono?
Christmas Puding
Potřebujeme: 800g hovězího loje, 450g zkaramelizovaného cukru, 120g citrónové kůry, 120g kandovaného ovoce, 1 kávovou lžičku muškátového ořechu, 450g strouhané housky, 225g prosévané mouky, 450g vajec (vážíme ve skořápce), 1 sklenici (na bílé víno) koňaku, 0,5l mléka
Postup přípravy: Do dobře ušlehaných vajec zpracujeme všechny přísady, přidáme mléko a vše dobře umícháme. Celé necháme stát osmnáct hodin v chladu. Poté přidáme koňak a těsto vlijeme do dobře tukem vymazané pudingové formy. V páře vaříme osm hodin.
Výše uvedené množství pudingu vystačí pro dvacet až osmadvacet osob. Při dobrém uskladnění vydrží vánoční puding rok i déle.
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 118 návštěvníků